Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Νέα έρευνα: Συσκευή ανακουφίζει από την ημικρανία
Νέα έρευνα: Συσκευή ανακουφίζει από την ημικρανία thumbnail

Νέα έρευνα: Συσκευή ανακουφίζει από την ημικρανία

 


 Ευχάριστα τα νέα για τους πάσχοντες απο ημικρανία. Μία νέα φορητή συσκευή, η οποία εκπέμπει ισχυρά 


 μαγνητικά κύματα για κλάσματα του δευτερολέπτου, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την επίμονη ημικρανία.Οι επιστήμονες υποστηρίζουν  ότι οι έως τώρα κλινικές δομικές της συσκευής είναι ενθαρρυντικές. 


Την άποψή του για τη νέα αυτή συσκευή μας δίνει ο δρ. Μιχαήλ Βικελής, νευρολόγος:"Αφορά ασθενείς με ημικρανία με αύρα, δηλαδή περίπου στο 10-15% των ασθενών με ημικρανία. Αποτελεί χρήσιμη εναλλακτική λύση σε περιπτώσεις που η φαρμακοθεραπεία δεν είναι αποτελεσματική ή έχει παρενέργειες. Φαίνεται ότι είναι αρκετά ασφαλής μέθοδος. Παρ΄όλα αυτά όπως για  κάθε ιατρική μέθοδο έτσι και γι αυτή η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της θα επιβεβαιωθούν με την έρευνα. Η συσκευή δεν εξαλείφει την ημικρανία. Όπως και τα φάρμακα έτσι κι αυτή μπορεί να μειώσει την συχνότητα της ημικρανίας και να αποτρέψει μια κρίση που ξεκινά".


Οι έρευνες


Η συσκευή δοκιμάσθηκε σε 164 άτομα με ημικρανία και διαπιστώθηκε ότι το 39% αυτών είχαν ανακουφιστεί από τα συμπτώματά της ημικρανίας δύο ώρες μετά από μία μονάχα έκθεση στο μαγνητικό πεδίο της συσκευής. Μάλιστα 24 ώρες μετά το 29% αυτών εξακολουθούσε να μην έχει συμπτώματα, ενώ σε 48 ώρες αργότερα το 27% εξακολουθούσε να μην έχει συμπτώματα.


Σύμφωνα και με άλλη μελέτη  τα τρία τέταρτα των εθελοντών που έκαναν επανειλημμένες θεραπείες με τη συσκευή παρουσίασαν αισθητή μείωση στη συχνότητα εμφάνισης ημικρανιών, παρόλο που πολλοί είχαν και χρόνιο πρόβλημα.


Η συσκευή έχει μέγεθος όσο ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και τοποθετείται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο γιατρός πατάει ένα κουμπί που ενεργοποιεί το μαγνητικό πεδίο, το οποίο επηρεάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου η οποία προκαλεί τον πόνο.  Η συσκευή αντενδείκνυται επίσης για χρήση σε εγκύους.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X