Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Νέο τεστ αποκαλύπτει ποιοι κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη
Νέο τεστ αποκαλύπτει ποιοι κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη thumbnail

Νέο τεστ αποκαλύπτει ποιοι κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη

Μία εξέταση DNA θα μπορεί να αποκαλύψει ποιοι άντρες κινδυνεύουν από καρκίνο του προστάτη. Το νέο τεστ θα είναι  σύντομα διαθέσιμο από το Ινστιτούτο Έρευνας στον Καρκίνο, του Λονδίνου.


 Η έρευνα των βρετανών επιστημόνων αποκάλυψε 14 διαφορετικές μεταλλάξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες επιθετικών καρκίνων του προστάτη – οι μεταλλάξεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός γενετικού τεστ που θα σώσει τη ζωή πολλών ανδρών, σημειώνουν.


Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες. Ο εντοπισμός των ανδρών που πράγματι χρειάζονται θεραπεία, εκείνων δηλαδή που εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν την πιο επιθετική μορφή της νόσου, αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους ειδικούς.


Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου για την Έρευνα στον Καρκίνο στο Λονδίνο έλαβαν δείγμα αίματος από 191 άνδρες με καρκίνο του προστάτη και από τουλάχιστον τρία στενά μέλη της οικογενείας τους με το ίδιο πρόβλημα. Το κάθε δείγμα ελέγχθηκε για επικίνδυνες μεταλλάξεις όπως εκείνες στα γονίδια BRCA που εμπλέκονται στην επιδιόρθωση του DNA και έχουν ήδη συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.


Το 7% των ανδρών που εξετάστηκαν είχε μια από τις 14 μεταλλάξεις υψηλού κινδύνου. Οι συγκεκριμένοι άνδρες ήταν αυτοί που εμφάνιζαν τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη ο οποίος είχε αρχίσει να δίνει μεταστάσεις.


Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε δύο με τρία χρόνια θα μπορεί να προσφέρεται γενετικός έλεγχος στους άνδρες με καρκίνο του προστάτη καθώς και σε όσους έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό της νόσου.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X