Αρχική / Παιδί / Το μωρό μου έχει ομφαλοκήλη;
Το μωρό μου έχει ομφαλοκήλη; thumbnail

Το μωρό μου έχει ομφαλοκήλη;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Πολλές φορές όταν το μωρό μου 3 εβδομάδων κλαίει φουσκώνει ο αφαλός του και ερεθίζεται. Η μητέρα μου μου είπε πως μάλλον έχει ομφαλοκήλη. Πρέπει να ανησυχήσω, τι πρέπει να κάνω;


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Πριν την γέννησή του, μια οπή στο τοίχωμα της κοιλιάς του μωρού σας επέτρεπε στα αιμοφόρα αγγεία να περνούν στον ομφάλιο λώρο για να τρέφεται. Η οπή αυτή κλείνει συνήθως αυτόματα μετά τη γέννα, αλλά μερικές φορές παραμένει και όταν το μωρό κλαίει ή βήχει περνά ένα μικρό κομμάτι εντέρου απο μέσα και κάνει τον ομφαλό του να φουσκώνει. Αυτή είναι η ομφαλοκήλη, η οποία τις περισσότερες φορές είναι τελείως ακίνδυνη και υποχωρεί μέσα σε μερικούς μήνες ή αν είναι μεγαλύτερη η οπή, μέχρι να γίνει το μωρό δύο ετών. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν το εξόγκωμα δεν υποχωρεί όταν το μωρό σταματά να κλαίει ή να βήχει ή αν δεν μπορείτε να το σπρώξετε πάλι μέσα. Μπορεί να προτείνει μια απλή επέμβαση για την αποκατάσταση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X