Αρχική / Παιδί / Είμαι 13χρόνων και θέλω να αδυνατίσω. Τι να κάνω;
Είμαι 13χρόνων και θέλω να αδυνατίσω. Τι να κάνω; thumbnail

Είμαι 13χρόνων και θέλω να αδυνατίσω. Τι να κάνω;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Είμαι 13 χρονών,  έχω ύψος 1.60 και πλησιάζω στα 85-90 κιλά. Τι θα μπορούσα να κάνω γι αυτό;

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ η Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννα Κοντελέ, συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού 

Η ηλικία σου είναι κατάλληλη για να διαμορφώσεις σωστές διατροφικές συνήθειες ώστε το βάρος σου να είναι κατάλληλο για το ύψος σου, αλλά και να μην έχεις μεταγενέστερα προβλήματα στην ενήλικη ζωή σου. Αυτό που είναι όμως σημαντικό είναι να ελέγξεις το βάρος σου, όχι ακολουθώντας κάποια αυστηρή και περιοριστική δίαιτα, αλλά μαθαίνοντας να τρως ισορροπημένα. Εξάλλου είναι πολύ σημαντικό εκτός από το να χάσεις κάποιο βάρος, να καλύψεις και τις ανάγκες του σώματος σου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ώστε να αναπτύσσεσαι σωστά και να αποδίδεις το βέλτιστο στις δραστηριότητες σου (σχολείο, αθλήματα κλπ). Παράλληλα με τις σωστές διατροφικές συνήθειες θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και την φυσική δραστηριότητα – περίπου 1 ώρα την ημέρα. Ένας διαιτολόγος  μπορεί να σου δώσει πιο λεπτομερείς οδηγίες για τη διατροφή που είναι κατάλληλη για την ηλικία σου, ανάλογα και με τις δραστηριότητες που κάνεις μέσα στην ημέρα.  

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X