Κεφτεδάκια γαλοπούλας με ρύζι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τους κεφτέδες γαλοπούλας</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: medium;">3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά κάρυ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ασπράδι αυγού</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό  ρύζι  για πιλάφι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά</span><br /><span style="font-size: medium;">2  καρότα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ντομάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ ματσάκι  άνηθο, αλάτι,  πιπέρι     </span><br /><span style="font-size: medium;">σακούλα  ειδική  για  τον φούρνο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τους κεφτέδες γαλοπούλας</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και είναι έτοιμοι.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">Καθαρίζετε τα καρότα, το  κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια.  Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα.  Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς  για  1 ώρα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Φράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρεται ζεστό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα