Αρχική / Διατροφή / Πώς μπορώ να χάσω γρήγορα 5 κιλά; Συμβουλές…
Πώς μπορώ να χάσω γρήγορα 5 κιλά; Συμβουλές... thumbnail

Μαρία, 14 ετών

Πώς μπορώ να χάσω γρήγορα 5 κιλά; Συμβουλές…


Ρωτά η αναγνώστρια μας Μαρία Κ.Είμαι 14 χρονών 1,65 και 60 κιλά. Θα ήελα να χάσω 5-10 κιλά. Πιστεύετε πως αν ακολουθήσω μια υγιεινή διατροφή θα καταφέρω να τα χάσω σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα;
Απαντά η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Φιλίππου Αμαλία:
 


Σύμφωνα με τα στοιχεία βάρους, ύψους που μας δίνετε, ο Δείκτης Μάζας Σώματός σας είναι εντός φυσιολογικών ορίων, που σημαίνει ότι το βάρος για το ύψος σας θεωρείται υγιές. Ωστόσο, αν το παρόν σας βάρος δε σας ικανοποιεί ή έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και σας δυσαρεστεί, θα σας συμβούλευα να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας στα επιθυμητά επίπεδα. Για πιο θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο στη ζυγαριά αλλά κυρίως στον καθρέφτη σας, ξεκινήστε κάποιας μορφής φυσική δραστηριότητα που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην απώλεια λίπους και στο σχηματισμό ενός καλλίγραμμου σώματος. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα θρεπτικό διαιτολόγιο που θα σας παράσχει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να χτίσετε το κορμί που επιθυμείτε αλλά παράλληλα να μην επηρεαστεί η ομαλή ανάπτυξή σας καθώς η περίοδος της εφηβείας την οποία διανύετε έχει αυξημένες απαιτήσεις. Για το λόγο αυτόν ακριβώς δε θα συνέστηνα σε καμία περίπτωση να μπείτε στη διαδικασία μιας αυτοσχέδιας στερητικής δίαιτας. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο σε συνδυασμό με κάποιο άθλημα ή φυσική δραστηριότητα της αρεσκείας σας, αποτελούν αναμφίβολα το ιδανικό τρόπο για να ελέγξετε το βάρος σας.


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X