Αρχική / Διατροφή / Πως θα διώξω το τοπικό πάχος;
Πως θα διώξω το τοπικό πάχος; thumbnail

Ελένη, 26 ετών

Πως θα διώξω το τοπικό πάχος;


Ρωτά η Ελένη Ρ.Καλησπέρα σας. Είμαι 26 χρονών και εχω ύψος 170 cm. Ποτέ δεν ήμουν αδύνατη αλλά ούτε και χοντρή. Πάντα ήμουν απλά χυμώδης με πρόβλημα στην περιφέρεια κυρίως. Η κληρονομικότητα βλέπετε… Μέχρι πριν 3 χρόνια είχα λεπτή μέση και κοιλιά δεν πάχαινα ποτέ εκεί. Τώρα πια όμως έχει μεγαλώσει η κοιλιά μου και το βάρος μου αυξάνεται πολύ εύκολα χωρίς να έχω αλλάξει ιδιαίτερα τις διατροφικές μου συνήθειες. Δε γυμνάζομαι μεν αλλά η δουλειά μου είναι ορθοστατική και με πολύ περπάτημα. Άρα την περισσότερη μέρα κινούμαι. Παρόλα αυτά αισθάνομαι ότι το βάρος μου αυξάνεται, χάλασε το σώμα μου και ενώ δεν καταναλώνω μεγάλες ποσότητες δεν χάνω κιλά, Τι να κάνω;

 


Απαντά η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Άννα Παπαγεωργίου


Παρόλο που δεν γνωρίζω  το ακριβές σας βάρος και  δεν έχω  πλήρη  εικόνα  από την περιγραφή που δίνετε θα έλεγα  ότι  εντοπίζεται  τοπικό  λίπος  και αυτό είναι που χαλάει  την εικόνα του σώματός σας. Όπως  σωστά λέτε είναι λόγω του σωματόπυπου που διαθέτετε. Φαίνεται πως  δεν εχετε κάνει  κάποια  παρέμβαση με γυμναστική  που θα ήταν πολύ ωφέλιμη τα προηγούμενα  χρόνια. Σας  προτείνω   να  αξιολογήσετε  λεποτμερώς τη διατροφή σας  για τυχόν  παραλείψεις ή υπερβολές που κάνετε  χωρίς να το αισθάνεστε και να  σχεδιάσετε ένα  προσωπικό πλάνο άσκησης  με  συγκεκριμένες  ασκήσεις τόσο  αερόβιας όσο  και  σύσφιξης στοχευμένα  .Οι  συμβουλές  ενός ειδικού στην άσκηση θα σας  φανούν  χρήσιμες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X