Nόστιμες ταλιατέλες με γαρίδες

<p><em>Για 2-4 άτομα</em></p>
<p>1 συσκευασία ταλιατέλες<br />500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά<br />1 ντομάτα<br />1 φλιτζάνι βρασμένα κουκιά<br />2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα<br />2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />1/4 γραμμάρια σαφράν<br />1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι<br />αλάτι, πιπέρι<br />ηλιέλαιο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μπολ με νερό ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.<br />Ραντίζουμε τις ταλιατέλες με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάνε.</p>
<p>Μουσκεύουμε λίγο το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το νερό του.<br />Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του το σαφράν, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.<br /><br />Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.<br />Κόβουμε την ντομάτα στη μέση την ξεσποριάζουμε και τη κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.<br />Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα κουκιά, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε με ταλιατέλες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα