Αρχική / Διατροφή / Πως μπορώ να χάσω γρήγορα 15 κιλά;
Πως μπορώ να χάσω γρήγορα 15 κιλά; thumbnail

Γεωργία, 20 ετών

Πως μπορώ να χάσω γρήγορα 15 κιλά;


Ρωτά η Γεωργία Ρ.Είμαι 20 χρονών, 1,72 ύψος και ζυγίζω 75 κιλα. Θέλω να χάσω τουλάχιστον 15 κιλά αλλά κάπως σύντομα. Τι μου προτείνετε να κάνω;


Απαντά η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  Φιλίππου Αμαλία

Με βάση τα δεδομένα βάρους και ύψους σας υπολογίζουμε πως τιμές βάρους από 59 έως και 73 περίπου κιλά, αποτελούν για εσάς φυσιολογικές τιμές υγιούς βάρους, ενώ το ιδανικό σας βάρος υπολογίζεται περίπου στα 66 κιλά. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι θεωρητικές και σε κάθε περίπτωση απαιτείται μια πλήρης κλινική εξέταση για να γίνει πιο ακριβής εκτίμηση. Ωστόσο, το εύρος των τιμών που σας ανέφερα, αποτελεί μια αξιόπιστη ένδειξη στο που περίπου πρέπει να κυμαίνεται το βάρος σας. 
Η απώλεια των περιττών κιλών για να γίνει με ασφάλεια και να είναι μόνιμη, θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και όχι ακολουθώντας εξαντλητικές μεθόδους ή καταφεύγοντας σε ακρότητες. Κάτι τέτοιο οδηγεί συνήθως σε γρήγορη απώλεια, αλλά απώλεια κυρίως μυικού ιστού και υγρών με αποτέλεσμα το ποσοστό λίπους στο σώμα μας να αυξάνεται, ο μεταβολισμός μας να πέφτει και γρήγορα να ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε. Για να αποφύγουμε λοιπόν το φαινόμενο "γιο-γιο", συνεχούς απώλειας και επαναπρόσληψης βάρους ένας ρυθμός απώλειας περίπου 1-1,5 κιλό ανά εβδομάδα θεωρείται ασφαλής, πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει ότι σε έναν μήνα θα μπορούσατε να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος! Ένας επαγγελματίας κλινικός διαιτολόγος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλήρες σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και θα σας βοηθήσει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας μικρές διατροφικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε απώλεια και καλύτερο έλεγχο του βάρους σας. Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειας σας θα παίξει και η εισαγωγή κάποιας μορφής άσκηση στην καθημερινότητά σας, που θα ενισχύσει την απώλεια λίπους και θα σας βοηθήσει να επιτύχειτε γρηγορότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σώμα σας.

 


  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X