Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε αρνητικό και ακόμα δεν έχω περίοδο. Να κάνω εξέταση αίματος;
Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε αρνητικό και ακόμα δεν έχω περίοδο. Να κάνω εξέταση αίματος; thumbnail

Ίρις, 35 ετών

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε αρνητικό και ακόμα δεν έχω περίοδο. Να κάνω εξέταση αίματος;

Ρωτάει η αναγνώστρια μας Ίρις Γ. 
Είμαι 35 ετών και με τον σύζυγο μου έχουμε ελεύθερες σεξουαλικές επαφές  Τελευταία περίοδο ήταν 18 Απριλίου και δεν μου έχει έρθει ακόμα  Σήμερα καταγράφω 37 μέρες καθυστέρηση.  Βέβαια κατά τις μέρες είχα πόνους περιόδου και πονοκεφάλους αλλά τίποτα. Έκανα τεστ αλλά μου έδειξαν αρνητικά. Μήπως να κάνω εξετάσεις αίματος; Ευχαριστώ


 


Απαντάει ο γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής


Είναι αρκετά συχνό σε νέες γυναίκες να εμφανίζουν μία στο τόσο διαταραχές στην περίοδο τους και συνήθως με την μορφή της καθυστέρησης της περιόδου. Ο παράγοντας άγχος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, ειδικά σε μία γυναίκα που προσπαθεί για εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά θα σου συστήναμε να δεις τον γυναικολόγο σου, ειδικά αφού προσπαθείτε με τον σύζυγό σου για εγκυμοσύνη, ο οποίος θα βεβαιώσει ότι έχεις κάνει όλους τους ετήσιους ελέγχους σου (Τεστ-Παπ, γυναικολογικό υπερηχογράφημα κτλ), θα σου συστήσει αν χρειάζεται να κάνεις περαιτέρω εξετάσεις και θα σου παρέχει τις κατάλληλες προγεννητικές συμβουλές – οδηγίες, όπως είναι για παράδειγμα η λήψη φυλλικού οξέος, που όλες οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν ακόμα και πριν τη σύλληψη.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X