Αρχική / Διατροφή / Πεινάω συνέχεια και δεν μπορώ να αδυνατίσω! Τι πρέπει να κάνω;
Πεινάω συνέχεια και δεν μπορώ να αδυνατίσω! Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

Στεφανία, 13 ετών

Πεινάω συνέχεια και δεν μπορώ να αδυνατίσω! Τι πρέπει να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Στεφανία Μ.


Είμαι 13,5 χρονών, ύψος 1,62 και είμαι 48,5 κιλά. Όλοι μου λένε ότι είμαι αδύνατη, αλλά πιστεύω ότι είμαι χοντρούλα. Θέλω να αρχίσω κωπηλασία και πιστεύω ότι θα αδυνατίσω. Πριν 2 μήνες ήμουν νομίζω 50-51 κιλά και κατάλαβα ότι πρέπει να αδυνατίσω όταν έγινα 47,7 κιλά. Άρχισα να τρώω και έγινα 48,5 Σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω την ισορροπία μου. Ο αδελφός μου είναι κοκαλιάρης και τρώει συνέχεια γλυκά. Πως να αδυνατίσω πιο εύκολα; Α και πεινάω συνέχεια! Και θέλω να μικρύνω το στομάχι μου


 


Απαντάει ο Διατροφολόγος Δημήτριος Δελλής


Δυστυχώς όταν κάνει κάποιος δίαιτα το στομάχι δεν μικραίνει απλά αλλάζει η χημεία του οργανισμού και κόβεται η πείνα. Η ηλικία είναι πολύ μικρή και αυτά τα λίγα κιλά πρέπει να χαθούν με παρακολούθηση από κάποιον ειδικό. Όσον αφορά τον αδερφό σου έχει διαφορετικό μεταβολισμό, καλύτερο από τον δικό σου αφού εσύ με το που έφαγες λίγο παραπάνω πήρες αμέσως βάρος. Αλλά πρέπει να λύσεις το πρόβλημά σου με το δικό σου μεταβολισμό κι όχι με του αδερφού σου. Θα σου προτείνω λόγω ηλικίας να μιλήσεις με κάποιον ειδικό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X