Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σχέσεις: Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που ξετρελαίνουν τις γυναίκες!
Σχέσεις: Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που ξετρελαίνουν τις γυναίκες! thumbnail

Σχέσεις: Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που ξετρελαίνουν τις γυναίκες!

Στο  μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο “Ο Νονός”, ο γέρος αρχηγός της Μαφίας ρωτά τους υφισταμένους του για να μά­θει σχετικά με τη δύναμη κάποιου αντιπάλου του, κάνοντας την ερώτηση: “Είναι άντρας;”. Θα μπορούσε να κάνει την ίδια ερώτηση, αναφέροντας σαν ικανότητες τη δύναμη, το θάρρος, την επιμονή, την αυτοπεποίθηση και μερικές άλλες. Το “είναι άντρας” είναι συντομότερο και τα λέει όλα αυτά και πολύ πε­ρισσότερα.


Από τη συγγραφέα και Λουίζα Μπερντ 


Διατυπώνει επίσης με λέξεις εκείνο που αναρωτιέται κάθε γυναίκα, καθώς “κόβει” με το μάτι τον άντρα. Όταν ήταν μι­κρά κοριτσάκια, σι σημερινές γυναίκες μεγάλωναν τρεφόμενες με παραμύθια για ωραίες πριγκίπισσες που τις αποσπούσαν από τα νύχια του δράκου και τις έσωζαν από τα χέρια των κακοποιών οι δυνατοί, γενναίοι και ωραίοι πρίγκιπες. Δεν είχε καμιά σημασία αν ο φτωχός αυτός ανόητος πρίγκιπας διέτρεχε τόσους κινδύνους, ώστε να παρουσιάζεται σαν ένας ηλίθιος που σχεδόν ήθελε ν’ αυτοκτονήσει. Ούτε τις αήδιαζε η σκέψη ότι εκείνος ήταν, προηγουμένως, βάτραχος. Αν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν “άντρας”, αυτό ήταν αρκετό. Τα μικρά κο­ριτσάκια έχουν έναν τρόπο να γίνονται μεγάλες κοπέλες χωρίς να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους για τον σωτήρα πρίγκιπα.


Πράγμα όμως ακόμα χειρότερο, γιατί είναι δύσκολο να βρε­θεί στην εποχή μας ένας καλός πρίγκιπας, ακόμα και από δεύ­τερο χέρι. Όλοι σι καλοί φαίνεται ότι διεκδικούνται ήδη από μερικές όχι και τόσο κοιμισμένες πριγκίπισσες. Μπορεί να απο­δεχτεί την αποκατάστασή της με τον ευνοούμενο του Βασιλιά ή με τον κομψευόμενο νεαρό δελφίνο, αλλά θα δώσει το κλειδί του ιδιαίτερου δωματίου της μόνο σε έναν πραγματικά Γοητευτικό Πρίγκιπα. Όπως Βλέπουμε, ακόμα και τα παλιά αυτά παραμύθια ήταν φορτωμένα με κάθε είδους Φροϋδικά σύμβολα.


Ευτυχώς για τους υποψήφιους εραστές, δεν είναι ανάγκη να έχουν τέτοια Βασιλική καταγωγή. Εκείνο που η κοπέλα ζη­τά από το σύντροφό της είναι περισσότερο θάρρος. Γεννηθή­κατε αρσενικός, αλλά πρέπει να διδαχτείτε πώς θα γίνετε άντρας. Ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα και δεν θ’ αλλάζαμε τη θέση μας μαζί σας, αλλά ξέρουμε ότι σας θέ­λουμε να είστε άντρας, αν πρόκειται ν’ αναταποκριθουμε με τη θηλυκότητά μας με όλους τους τρόπους που εσείς θέλετε. Αν όλες οι κοπέλες που λένε με παράπονο για το σύντροφό τους “Δεν είναι άντρας”, έμπαιναν στη γραμμή, θα συγκρο­τούσαν έναν ολόκληρο στρατό από απογοητευμένες γυναίκες. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως πιστεύω, οι περισσότεροι από τους άντρες τους δεν καταλαβαίνουν αληθινά τι είναι αυτό που τις κάνει να παραπονιούνται τόσο πολύ. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι κάτι τις κάνει να μη διεγείρονται.


Αλλά, ας ξεκαθαρίσω το μυστήριο. Η γυναίκα θέλει να εί­ναι ικανή να προσφέρει τον εαυτό της στον άνθρωπό της, να υποκύπτει θεληματικά σ’ αυτόν και να τον ακολουθεί (φυσικά, μιλάω για μια αληθινή γυναίκα και όχι για τις πλαστογραφη- μένες εκείνες γυναίκες που θέλουν ν’ αποδείξουν πως μπο­


ρούν να κολλήσουν κάθε αρσενικό στον τοίχο). Αλλά  σημαντική διαφορά: για να μπορέσει εκείνη να τον λουθήσει, θα πρέπει και να τον εμπιστεύεται. Όταν η εμπι­στοσύνη αυτή καταρρέει, εκείνη αποτραβιέται. Και όταν εκεί­νη αποτραβηχτεί, είναι πιθανό να βρεθείτε μέσα σ’ ένα κρε­βάτι τόσο ζεστό όσο και η χειμωνιάτικη νύχτα στην Αρκτική.


Τι υπονομεύει την εμπιστοσύνη αυτή; Μπορεί να είναι πολ­λά πράγματα. Το να παραπονιέστε που και που, για παράδειγ­μα, είναι κάτι σωστό, γιατί η ζωή δεν είναι πάντα μέλι-γάλα. Αλλά, με το να σηκώνετε τα χέρια σας μ’ απελπισία και να θρη­νείτε μπροστά της για τον σκληρό και άδικο κόσμο που ζούμε, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα, εκτός ίσως από τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπει. Μπορεί ο προϊστάμενός σας να είναι απο το είδος των ανθρώπων που βγάζουν από τη μύγα ξύγκι και να σας εκμεταλλεύεται. Μπορεί όμως εκείνη να σας απαλλάξει από αυτό πραγματικά; Μήπως θέλετε να κατέβει και να βάλει δηλη­τήριο στον καφέ του προϊσταμένου σας; Ή να βρει μια δουλειά για να σας ενισχύσει, έτσι που να μπορέσετε να κοροϊδέψετε το “γέρο” και να φύγετε; Αν δεν βασίζεστε σ’ αυτήν για τη σωτη­ρία σας, μην της φορτώνεται τα παράπονά σας. Θ’ αρχίσει να σκέφτεται πως ψάχνετε να βρείτε μια μητέρα.


 


Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για όταν έχετε να ψάλλετε μια ολόκληρη Ιερεμιάδα, όσο και για κάθε άλλο παράπονο. Αν έχετε πονοκέφαλο, δυσφορία ή παρανυχίδα, μπορεί να σας προσφέρει τη συμπόνια της, αλλά, εκτός από την περίπτωση που εκείνη είναι θαυματουργός θεραπεύτρια, δεν πρόκειται να κάνει για σας περισσότερα απ’ όσα μπορείτε να κάνετε εσείς για τον εαυτό σας. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ορισμένες κοπέ­λες ευχαριστιούνται να παίζουν το ρόλο της μητέρας-νοσοκό- μου για τους άντρες τους. Τους δίνουν βιταμίνες με το φαγη­τό τους, ρυθμίζουν τη δίαιτα τους, τους θυμίζουν να κάνουν το ετήσιο τσεκάπ τους και γενικά, κάνουν περισσότερη φασα­ρία από τον προπονητή ενός φαβορί των ιπποδρομιών του Ντέρμπυ. Αν δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να φορά το παντε­λόνι του από το κεφάλι, κανένας άντρας δεν χρειάζεται το εί­δος αυτό της "φροντίδας", και είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να νιώσει μεγάλη βελτίωση μ’ αυτές τις φροντίδες και τα “φάρμακά” της. Η κοπέλα που ζητά εραστή, δεν της αρέσει καθόλου να τριγυρίζει κρατώντας διαρκώς ένα μαντήλι για να σκουπίζει τα δάκρυα του συντρόφου της.


 


Αν μπείτε το Βράδυ στο σπίτι λέγοντας λόγια και κάνο­ντας κινήσεις που σημαίνουν "είμαι κουρασμένος, τσακισμένος και εξαντλημένος από τον αγώνα της ζωής", και ξυπνήσετε το πρωί παραπονούμενος για τα αέρια στο στομάχι σας ή το πιά­σιμο στο σβέρκο σας ή τον πόνο στις αιμορροΐδες σας, δεν προσφέρετε τίποτα στη βελτίωση της ανδροπρεπούς εικόνας σας. Δεν θέλω να πω πως πρέπει ν’ ανήκετε στον ισχυρό, σιωπηλό τύπο, που χαμογελά, καθώς οδηγεί τα στρατεύματα του στη μάχη με κομμένα και τα δυο πόδια από τις οΒίδες, αλλά αν της μεταδίδετε συνεχώς τις θρηνωδίες και την αδυνα­μία σας, δεν πρέπει να περιμένετε πως θα σας ακολουθήσει με μεγάλη εμπιστοσύνη.


 


Η μεγαλύτερη ίσως βαθμολογία της, στον πίνακα αξιολό­γησης του ανδρισμού σας, θα δοθεί στην αξιοπιστία και στην υπευθυνότητα. Αν αποτύχετε στους τομείς αυτούς, οι σεξουαλι­κές φαντασιώσεις της δεν θα είναι στραμμένες προς εσάς για πολύ καιρό. Εκείνη θέλει να είναι μια γυναίκα στην οποία μέ­νετε πιστός, δεν θέλει όμως να Βρίσκεται μόνιμα στο χείλος του γκρεμού. Αν οι δυο σας πηδούσατε με αλεξίπτωτο από αε­ροπλάνο, θα σας εμπιστευόταν για να ανοίξετε το αλεξίπτωτό της; Εν πάση περιπτώσει, αν πρόκειται να γίνει γυναίκα σας, θα πρέπει, σύμφωνα με όλα τα φαινόμενα, να πηδήσει οπωσ­δήποτε – και να υπολογίζει σε σας ότι θα την πιάσετε. Αν της πείτε πως αναλάβατε την εργασία να πλένετε τους ελέφαντες στο Ναϊρόμπι, ποια περιμένετε να είναι η αντίδρασή της; Μήπως θέλετε να αρχίσει, γεμάτη χαμόγελο, να ψωνίζει κά­σκες από φελλό και κουνουπιέρες; Αν δεν είναι η κοπέλα που μπορεί να πηδήσει από τους καταρράκτες του Νιαγάρα για να κάνει μπάνιο το Σαββατόβραδο, δεν πρόκειται ασφαλώς να πε- τάξει στην τουαλέτα τις επιφυλάξεις της – αυτό θα το κάνει μόνο αν της έχετε παρουσιάσει ήδη μια αποδειγμένη επίδοση αξιοπιστίας και υπευθυνότητας, σύμφωνα με την κοινή λογική.


 


Και γιατί να το κάνει; Και αυτό, αρσενικέ μου φίλε, δεν αφορά απλώς το θέμα του μισθού. Μπορείτε να έχετε διπλά­σια εισοδήματα από τον Χάουαρντ Χιούζ και να την κρατάτε, παρ’ όλα αυτά, σε κατάσταση χρόνιας ανασφάλειας. Έχει ανά­γκη να μπορεί να βασίζεται σε σας και όχι απλώς σ’ έναν τρα­πεζικό λογαριασμό. Αντιμετωπίστε το θέμα αυτό ως εξής: Κάντε την να πιστέψει πως ενδιαφέρεστε πραγματικά για κεί­νη και πως την έχετε στην πρώτη θέση των ενδιαφερόντων σας. Όταν της υποσχεθείτε πως θα βρίσκεστε σπίτι στις έξι, μπορεί να είναι βέβαιη πως δεν θα σταματήσετε στο μπάρ με την παρέα σας για ένα ποτό και δεν θα κάνετε την εμφάνισή σας, μισομεθυσμένος, στις οχτώ; Διαχειρίζεστε τις υποθέσεις της οικογένειας με κάποια κοινή λογική ή πρέπει ν’ ανησυχεί συνεχώς μήπως της κόψουν το νερό γιατί ξεχάσατε να πλη­ρώσετε το λογαριασμό ή γιατί πετάξατε τα λεφτά αγοράζοντας μια συσκευή υποβρύχιου ψαρέματος;


Δεν είναι μια κοπέλα ασταθής και ανίκανη. Είναι απόλυτα ικανή να δώσει ολόκληρη την παράσταση μόνη της. Όταν όμως πρέπει ν’ αναλάβει εκείνη και να φροντίσει να μη βουλιάξει το καράβι γιατί ο άνθρωπός της κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι κι έριξε το καράβι στους βράχους, τότε αρχίζει να νιώθει πως υιο­θέτησε ένα αρσενικό παιδί και έχασε έναν άντρα. Και το συναί­σθημα αυτό κάνει κάθε γυναίκα να ψυχρανθεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X