Αρχική / Διατροφή / Πως μπορώ να χάσω 5 κιλά μέσα σε 3 εβδομάδες;
Πως μπορώ να χάσω 5 κιλά μέσα σε 3 εβδομάδες; thumbnail

Νίκη, 13 ετών

Πως μπορώ να χάσω 5 κιλά μέσα σε 3 εβδομάδες;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Νίκη Φ.


Καλησπέρα σας είμαι 13 και ζυγίζω 68 κιλά και έχω ύψος 1,62. Πως να χάσω 5 κιλά μέσα σε τρεις εβδομάδες; σας παρακαλώ μου δίνετε ένα πρόγραμμα;


 


Απαντάει η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 


Το βάρος για το ύψος σου είναι όντως αυξημένο και θα είναι πολύ επωφελές για εσένα να μπεις σε μια διαδικασία ελέγχου του βάρους σου. Επειδή όμως βρίσκεσαι σε πολύ ευαίσθητη ηλικία όπου η ανάπτυξή σου δεν έχει ολοκληρωθεί και οι ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες θα ήταν καλό οποιαδήποτε προσπάθεια κάνεις να γίνει καλά σχεδιασμένα και με προσοχή. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία διαιτολόγο και να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα πατάει πάνω στις ανάγκες σου, θα σου παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι έτσι ώστε να μη θέσεις σε κίνδυνο την ομαλή ανάπτυξή σου και την υγεία σου αλλά και που θα σε κάνει να χάνεις βάρος με σταθερά βήματα και χωρίς να τα ξαναπαίρνεις πίσω. Δίαιτες που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, στερητικές δίαιτες ή μονοφαγικές δίαιτες μπορεί να αποβούν επικίνδυνες ιδίως σε ένα κορίτσι που διανύει την περίοδο της εφηβείας της, ενώ ταυτόχρονα τα αποτελέσματά τους είναι πάντα παροδικά καθώς τα κιλά επανέρχονται πολύ γρήγορα με τελικό αποτέλεσμα το λίπος στο σώμα σου να αυξάνεται. 
Έτσι λοιπόν, ο μόνος τρόπος να έχεις σίγουρα αποτελέσματα και με ασφάλεια είναι να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο και εξατομικευμένο διαιτολόγιο όπου θα εισάγει στην καθημερινότητά σου μικρές, απλές και εύκολα εφαρμόσιμες αλλαγές που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να χάσεις βάρος και να φτιάξεις τη σιλουέτα που ονειρεύεσαι αλλά και να τα διατηρήσεις, αποκτώντας υγιεινές συνήθειες που θα σε ακολουθούν στην υπόλοιπη ζωή σου. 
Παράλληλα με τη διατροφή σου, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στον οποίο πρέπει να δώσεις βάση είναι η άσκηση. Αυξάνοντας έστω και λίγο τη φυσική σου δραστηριότητα δίνεις σημαντική ώθηση στο μεταβολισμό σου, αυξάνεις τις καύσεις σου, χάνεις λίπος και ο έλεγχος του βάρους σου γίνεται πολύ ευκολότερος. Ο συνδυασμός ενός καλά σχεδιασμένου διαιτολογίου και σωματικής άσκησης θα σε βοηθήσει να χάσεις το βάρος που σε στεναχωρεί και να αποκτήσεις ένα υγιές και όμορφο κορμί. Καλή αρχή!X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X