Αρχική / Ψυχολογία / Μου αρέσει η καθηγήτρια μου. Μήπως είμαι ομοφυλόφιλη;
Μου αρέσει η καθηγήτρια μου. Μήπως είμαι ομοφυλόφιλη;  thumbnail

Στεφανία, 16 ετών

Μου αρέσει η καθηγήτρια μου. Μήπως είμαι ομοφυλόφιλη;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Στεφανία Λ.Γεια σας με λένε Γεωργία είμαι 16 χρονών θέλω να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν ξέρω τι να κάνω!!! Πριν σας πω οτιδήποτε θέλω να πω ότι οι γονείς μου είναι πολύ αυστηροί και επειδή ξέρω την αντίδραση τους για κάτι τετοιο κατέφυγα σε αυτή την λύση!!Λοιπόν ξεκινάω!!! Το πρόβλημα μου είναι το εξής μου αρέσει μια καθηγήτρια μου από το φροντιστήριο είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερη μου και ειναι παντρεμένη και έχει παιδιά!! Δεν ξέρω αν είμαι λεσβία η όχι!!! δεν μ αρέσει αυτή η σκέψεις από μικρή δεν μου άρεσαν αυτά μόνο στην σκέψη αηδίαζα αλλά αυτή ειναι κάτι διαφορετικό!!! Στην κολλητή μου το είπα αυτό και έμεινε λίγο και της είπα ότι δεν ειναι ακόμα σίγουρο και δεν είμαι ακόμα σίγουρη ότι είμαι λεσβία!!!! Οι γονείς μου αν το μάθαιναν αυτό όχι μόνο θα με φώναζαν θα με έδιωχναν από το σπίτι!!! Οι κολλητή μου καμία σχέση με τους γονείς μου δεν έχει πρόβλημα ότι και να είμαι για αυτό ευτυχώς κρατάει η φιλία μας!! Το κακό ειναι ότι η καθηγήτρια μου μίση τους ομοφυλοφιλους είτε ειναι γεννημενη έτσι είτε έγιναν έτσι στην συνέχεια και το είχε πει οτι αν ακόμα και το ίδιο τις το παιδί ήταν ομοφυλόφιλο θα του έλεγε> ειναι πολύ άσχημο έχω 7-6 μίνες που δεν μιλάω καθόλου στους γονείς για το τι αντιμετωπίζω άλλα και στην καθηγήτρια μου τι νιώθω!!! Προσπαθώ να κρατηθώ με νύχια και με δόντια!!!Συνέχεια την σκέφτομαι συνέχεια! Την έχω φίλη στο fb και κάθε φορά που μπαίνει μέσα λέω να μην τις στειλω μήπως την ενοχλώ και φανώ κουραστική αν ομως της στειλω θα προσπαθήσω να της στειλω μετά από 1 μήνα και παραπάνω!! Όταν είχε γενέθλια της έκανα έκπληξη της πήγα λουλούδια σοκολάτα και ένα γραμμα που τις είχα γράψει για να την ευχαριστήσω που ήταν δίπλα σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζα τότε και το είχα ξεπεράσει!! Τέλος πάντων όταν μπήκε μέσα με αγκάλιασε και μου έδωσε φιλάκι στο μάγουλο!!Χάρηκα πάρα πάρα πάρα πολύ!! Πότε δεν με είχε αγκαλιάσει ούτε με έχει φιλήσει στο μάγουλο!! Και γενικά δεν πολύ μιλάμε από κοντά ούτε βγάζουμε φωτογραφίες και γενικά δεν έχουμε τόσο χημεία όσο με τα άλλα τα παιδιά πράγματα που αυτό με στεναχωρεί άσχημα!!!Είναι πολλες φόρες που σκεφτόμουνα να της γράψω ένα γραμμα από το pc να το βγάλω φωτοτυπία για να μην καταλάβει τα γράμματα μου και να το αφήσω κάπου χωρίς να με δει και έτσι να είμαι και εγώ καλύτερα άλλα δεν το έκανα και δεν ξέρω αν θα το κάνω!! Έχω ρίξει το κλάμα του κόσμου!! Ξέρω τα πάντα για αυτήν!!! Και ρωτάω είμαι τελικά η δεν είμαι??…Και τι να κάνω με την καθηγήτρια μου???…..!!!!!!!…….!!!!! Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημενη και προβληματισμενη!!!Απαντάει η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου, Προσωπική συμβουλευτική-Σύμβουλος Σχέσεων


Συνήθως οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να εξερευνήσουν τις διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες τους και τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους, και πολύ περισσότερο αυτή η διαδικασία είναι μέρος της εφηβείας. Είναι μάλλον συνηθισμένο για τους νέους ανθρώπους να βρίσκονται σε μια διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους κατά την οποία ίσως βιώνουν έντονα συναισθήματα και σύγχυση για την σεξουαλική τους ταυτότητα. Το να ενδιαφέρεστε λοιπόν για ένα άτομο του ιδίου φύλου ή ακόμα και να φαντασιώνεστε για αυτό δεν σας σας κάνει απαραίτητα λεσβία ή αμφισεξουαλική. 
 Σύντομα όμως, θα καταλάβετε τι είναι το καλύτερο για σας. Η εφηβεία είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εξερευνήσετε σιγά σιγά και με ασφάλεια την ταυτότητά σας. Μέχρι να ξέρετε τι είναι το καλύτερο για σας, μείνετε ασφαλής, προστατεύστε την ιδιωτική σας ζωή και εξερευνήστε ήρεμα τι θέλετε. Οι απλές φαντασιώσεις που δεν περνούν άμεσα στην πράξη είναι μια πρώτη ασφαλής κίνηση για μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. 
Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που ίσως θα σας βοηθούσαν να καταλάβετε περισσότερο τον εαυτό σας: 
• Τι είναι αυτό που με ελκύει σε διαφορετικούς ανθρώπους; 
• Σε ποιον ή ποιους επικεντρώνονται οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μου; 
• Ποια είδη πράξεων μου ξυπνάνε το ερωτικό μου ενδιαφέρον και γιατί; 
• Αν έχω μια σεξουαλική επαφή με ένα μέλος του ίδιου φύλου, θα το απολαύσω και θα θέλω να το κάνω και πάλι;
Σιγά σιγά θα αρχίσετε να κάνετε την διαφορά μεταξύ σεξουαλικού προσανατολισμού, σεξουαλικής ταυτότητας και σεξουαλικής συμπεριφοράς. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι η εγγενής σεξουαλική έλξη ενός ατόμου για ένα  συγκεκριμένο φύλο ή και για τα δυο φύλα. Φανταστείτε τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ένα συνεχές, από την μια πλευρά η έλξη στους άντρες και από την άλλη η έλξη στις γυναίκες. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κάπου στην μέση, έλκονται δηλαδή αρκετά και από τα δύο φύλα.  Η σεξουαλική ταυτότητα είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας μέσω της οποίας οι άνθρωποι έρχονται σε συμφωνία με τις σεξουαλικές επιθυμίες τους,  πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου στους άλλους, τι νοιώθεις εσύ για σένα, πόσο γυναίκα ή άντρας αισθάνεσαι. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιλέξει αν θα είναι ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος ή αμφισεξουαλικός, μπορείτε όμως να επιλέξετε την συμπεριφορά σας, αν και πότε θα αρχίσετε να έχετε σχέσεις με το ίδιο ή το άλλο φύλο.
Να έχετε υπόψη σας ότι οι εκπαιδευτικοί παίζουν στην ζωή των μαθητών τους ένα ρόλο παρόμοιο με αυτό των γονέων, στο βαθμό που παρέχουν υποστήριξη και προστασία και γίνονται μοντέλα καλού παραδείγματος για τους εφήβους.  Μέσα από αυτό τον ρόλο τους, συχνά αναπτύσσονται συναισθήματα στοργής και θαυμασμού μεταξύ αυτών και των μαθητών τους. Θα ήταν καλό λοιπόν να σκεφτείτε και από αυτήν την οπτική τις συναισθηματικές σας ανάγκες και συγκεκριμένα την ανάγκη σας να έχετε υποστήριξη από έναν ενήλικα. Όπως αναφέρετε, θα θέλατε και πολύ σωστά, να μπορούσατε να μιλήσετε με τους γονείς σας, να έχετε υποστήριξη και αποδοχή. Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα για σας να κρατήσετε την σχέση με την καθηγήτριά σας όπως θα πρέπει να είναι, δηλαδή μια σχέση μεταξύ ενός ενήλικα που ενδιαφέρεται για σας και μιας ανήλικης κοπέλας; Σκεφτείτε ακόμα τον ενδεχόμενο ότι οι γονείς σας μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα ως προς την αποδοχή της σεξουαλικής σας ταυτότητας,  το πιο σημαντικό για αυτούς είναι να είστε ασφαλής και να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή από βιαστικές κινήσεις με άγνωστες επιπτώσεις. Το να δοκιμάσετε να βγείτε με πολύ μεγαλύτερούς σας θέτει σε κίνδυνο την συναισθηματική σας ασφάλεια επειδή δεν θα μπορέσετε να μπείτε ισότιμα στην σχέση αυτή. Εάν αισθανθείτε την ανάγκη, ζητείστε βοήθεια από έναν ειδικό ή απευθυνθείτε σε ειδικές ομάδες υποστήριξης για την σεξουαλικό προσανατολισμό, ιδιαίτερα εάν δείτε ότι είστε πολύ θλιμμένη, έχετε σωματικά συμπτώματα,  προβληματίζεστε ιδιαίτερα για την κοινωνική αποδοχή σας ή βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X