Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Τί σημαίνουν τα αποτελέσματα της μαστογραφίας μου;
Τί σημαίνουν τα αποτελέσματα της μαστογραφίας μου; thumbnail

Κατερίνα, 47 ετών

Τί σημαίνουν τα αποτελέσματα της μαστογραφίας μου;

Είμαι 47 ετών και μητέρα δύο παιδιών. Το 2012 έκανα μαστογραφία και όλα ήταν εντάξει. Πριν μία εβδομάδα έκανα μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών αμφω και έδειξε στο δεξί μου στήθος πολλαπλές μικροασβεστώσεις συρρέουσες άνω των 10 σε αριθμό. Στην περιοχή αυτή σκλήρια ευρήματα αδένωσης  και υπερδιπλάσια των άνω πόρων στο υπέρηχο συνεχόμενες εστίες 3η 4η και 4cm από τη θηλή 3η 4η ώρα και 6cm από τη θηλή και 3η ώρα και 7cm από τη θηλή με διαταραχή της ιστικής αρχιτεκτονικής επασβεστώσεις και αδρες προσεκβολές προς τους γύρω ιστούς. Τα ευρήματα είναι συμβατά με διαχυτη επεξεργασία και προτείνεται βιοψία. Κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες. Σας ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός ΓυναικολόγοςΑγαπητή φίλη,


Η απάντηση της μαστογραφίας θέτει σαφώς την υπόνοια ότι υπάρχει κάποια ύποπτη για κακοήθεια περιοχή στο μαστό σας. Η υποψία δεν σημαίνει ότι απαραίτητα υπάρχει και το πρόβλημα. Η μαστογραφία από μόνη της δεν βάζει διάγνωση. Όμως μας δείχνει που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.


Ο ρόλος του προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού, είναι να μας δείχνει πότε και ποιες γυναίκες χρειάζονται κάποια πιο προσεκτική και σε βάθος διερεύνηση. Στην περίπτωση σας, πρέπει οπωσδήποτε και χωρίς καθυστέρηση να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό από κοντά, ώστε να προχωρήσετε σε κάποιες επιπλέον εξετάσεις.


Οι εξετάσεις αυτές θα μας δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology
Βιογραφικό του Μαιευτήρα Χειρούργου Γυναικολόγου Παναγιώτη Χριστόπουλου


Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το 2007 ολοκλήρωσε το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία.


Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.


Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό: στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του University College of London (UCL) Hospitals.


Κατόπιν εξετάσεων, έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), την Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης, στο γνωστικό αντικείμενο της "Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας" (IFEPAG, Part I and II). Ήταν ο πρώτος επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας


Το 2010 ιδρύει και λειτουργεί το ιδιωτικό γυναικολογικό Κέντρο "Healthy Lady", σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη. Ειδικεύεται σε θέματα μαιευτικής, γυναικολογίας, αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας.


Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Είναι υπεύθυνος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στα μαιευτήρια ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, ΓΑΙΑ και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο), αλλά και συνεργάζεται με τις ανωτέρω ιδιωτικές κλινικές ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.


Από το 2008, υπηρετεί ως Διευθυντής Τμήματος της European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology (EURAPAG).


Το 2013 εκλέγεται Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.


Από το 2014, υπηρετεί ως Πρόεδρος Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.


Έχει περί τις 70 δημοσιεύσεις σε ιατρικά Επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει παρουσιάσει 96 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Είναι σύμβουλος συντάκτικής επιτροπής σε 27 Διεθνή περιοδικά.


Έχει λάβει υποτροφία, από την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, ως καλύτερος νέος Επιστήμονας, με Γνωστικό αντικείμενο "Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία", καθώς και τέσσερα βραβεία καλύτερων εργασιών σε Επιστημονικά συνέδρια.


Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογία, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, του European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology και του British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X