Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Μπορεί ένα μικρό χαλαρό πέος να γίνει τεράστιο στη στύση;
Μπορεί ένα μικρό χαλαρό πέος να γίνει τεράστιο στη στύση; thumbnail

Παναγιώτης 20 ετών

Μπορεί ένα μικρό χαλαρό πέος να γίνει τεράστιο στη στύση;

Γεια σας,


Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό και ελπίζω να μου απαντήσετε.
 

Όταν ήμουν σε ηλικία 12 ετών, είχα πάει για εξετάσεις στον γιατρό. Εκείνη την ημέρα, ο γιατρός που με εξέτασε βρήκε ότι έχω φίμωση. Για να μην τα πολυλογώ, έκανα την περιτομή και όλα ήταν μια χαρά μετά. Μεγαλώνοντας όμως, είδα ότι το πέος μου είναι πολύ μικρό όταν είναι σε χαλάρωση, έως 4 εκατοστά θα έλεγα, αλλά όταν είναι σε στύση φτάνει τα 16 με 17 εκατοστά. Αποφάσισα να στείλω αυτό το μήνυμα σε εσάς, ελπίζοντας ότι θα με βοηθήσετε, επειδή δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης είναι κάπως δύσκολο να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα στους γονείς μου. Ανυπομονώ να μου απαντήσετε, επειδή θέλω πολύ να μάθω τι ακριβώς είναι αυτό που μου συμβαίνει. Επίσης δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή, είμαι 16 ετών, 1.90 στο ύψος, και 84 κιλά. Πιστεύω να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα μου. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

 

Αγαπητέ αναγνώστη στο ερώτημά σας απαντά η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr

 

 

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ 

ΣΑΣ  ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΧΑΜΗΛΑ   ΗΡΕΜΗΣΤΕ 


 

Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : Είναι το μήκος του πέους μου φυσιολογικό;
 


Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν το ερώτημα που φαίνεται να ταλανίζει πολλούς άνδρες: Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους;


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.grΤα δημοσιευμένα ευρήματα αποκαλύπτουν το άγχος των ανδρών σχετικά με το εάν το μέγεθος του πέους τους είναι επαρκές και εάν μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές συντρόφους. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια;

Η αλήθεια σχετικά με το μήκος και το πάχος του ανδρικού γεννητικού οργάνου επισκιάζεται από την ελεύθερη και διαδεδομένη διαθεσιμότητα της διαδικτυακής πορνογραφίας, η οποία αυξάνει το άγχος των ανδρών και τις προσδοκίες τους από την αρρενωπότητα τους. Οι δυσλειτουργικές αυτές προσδοκίες ενισχύονται ταυτόχρονα από μια ανταγωνιστική αγορά που υπόσχεται μεγαλύτερο πέος μέσα από τη χρήση ειδικών συσκευών.

Ακόμα και η γνώση ότι η οπτική γωνία από την οποία βλέπει ο ίδιος ο άνδρας το πέος του, αυτόματα κάνει το όργανο του να φαίνεται μικρότερο, σε σύγκριση με το πώς θα φαινόταν από διαφορετική οπτική γωνία, δε φαίνεται να απαλύνει την αβάσιμη ανησυχία πολλών ανδρών ότι το μέγεθος του πέους τους είναι ανεπαρκές. Πολλές φορές όμως, εάν ένας άνδρας συγκρίνει το μέγεθος του πέους από τη μη αξιόπιστη θέση που το βλέπει, με άλλα πέη προς τα οποία έχει καλύτερη οπτική γωνία, είναι πολύ πιθανό να ενισχυθούν ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με το αληθινό μέγεθος του πέους του.

Παράλληλα, αβάσιμες φαίνεται να είναι και οι ανησυχίες πολλών ανδρών σχετικά με το κατά πόσο το μέγεθος του πέους τους θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και επιθυμίες των γυναικών. Για τις γυναίκες όμως, το μέγεθος του πέους φαίνεται να μην είναι τόσο σημαντικό ζήτημα. 

Σύμφωνα μάλιστα με μια δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, ενώ το 85% των γυναικών δήλωσε ικανοποιημένο με το μέγεθος και τις αναλογίες του πέους του συντρόφου, οι άνδρες δεν ήταν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους. Το 45% των ανδρών μάλιστα πίστευε ότι είχε ένα μικρό πέος, ενώ οι ερευνητές αναφέρουν ότι, στην πραγματικότητα, το μικρό μέγεθος πέους ήταν σπάνιο.

Σε μια άλλη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 170 γυναίκες, βρέθηκε ότι αν και αρκετές ανέφεραν ότι το μέγεθος του πέους μπορεί να έχει κάποια σημασία, ως πολύ σημαντικό κρίθηκε μόνο από τη συντριπτική μειοψηφία. Άλλα ερευνητικά ευρήματα δείχνουν ότι ενώ το άγχος των ανδρών επικεντρώνεται στο μήκος του πέους, οι γυναίκες φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο πάχος του.

Πότε όμως ένα πέος θεωρείται πολύ μικρό; Οι ερευνητές αφού μέτρησαν τις διαστάσεις του πέους 80 ανδρών πριν και μετά από φαρμακευτικά προκληθείσα στύση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο οι άνδρες που έχουν μήκος πέους μικρότερο από 4 εκατοστά σε χαλάρωση και μικρότερο από 7.5 εκατοστά σε στύση θα πρέπει να θεωρούνται υποψήφιοι για επέμβαση μεγέθυνσης πέους.
Παράλληλα, στην ίδια μελέτη, το μέσο μήκος πέους βρέθηκε να είναι 8.8 εκατοστά όταν το όργανο είναι σε χαλάρωση και 12.9 όταν είναι σε στύση.
Επίσης τα ερευνητικά ευρήματα δείχνουν ότι το μέγεθος του χαλαρού πέους δεν καθορίζει το μέγεθος του οργάνου όταν είναι σε στύση.

Στην ερευνητική απόπειρα καθορισμού του μέσου μεγέθους του πέους προστίθεται μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2014 και στην οποία συμμετείχαν 1600 αμερικανοί άνδρες. Η μελέτη αυτή βρήκε ότι το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι 14,2 εκατοστά και η μέση περιφέρεια είναι 12,2 εκατοστά. Βρέθηκε μάλιστα, πως ο τρόπος διέγερσης του οργάνου για την επίτευξη στύσης μπορεί να επηρεάσει τις διαστάσεις του πέους.

Μια προηγούμενη μελέτη του 2001 μέτρησε τις διαστάσεις 3300 νεαρών ιταλών ηλικίας 17-19 ετών και βρήκε ότι το μέσο μήκος του χαλαρού πέους είναι 9 εκατοστά και η μέση περιφέρεια είναι 10 εκατοστά.

Μια μελέτη του 2007 εξέτασε τις διαστάσεις του πέους σε 301 Ινδούς και σύγκρινε τα ευρήματα με αυτά των ανδρών άλλων χωρών.

Το μέσο μήκος πέους βρέθηκε 8.2 εκατοστά σε χαλάρωση και 13.0 εκατοστά σε στύση, ενώ η μέση περιφέρεια βρέθηκε 9.1 και 11.2 αντίστοιχα. Οι συγγραφείς συμπέραναν ότι το μέσο μέγεθος του πέος στο δείγμα των ινδών διέφερε σημαντικά από το μέσο μέγεθος του πέους που βρέθηκε σε δείγματα ανδρών άλλης καταγωγής.

Στο επιστημονικό περιοδικό "Nature" δημοσιεύτηκε ένας πίνακας που περιέχει τα ευρήματα 16 μελετών σχετικά με τις διαστάσεις του πέους. Η πιο πρώιμη σχετική μελέτη μάλιστα δημοσιεύτηκε το 1899. Το σημαντικό είναι ότι όλες κατέληξαν σε παρόμοια ευρήματα:

• Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 7 έως 10 εκατοστά
• Η μέση περιφέρεια του χαλαρού πέους κυμαίνεται από 9 έως 10 εκατοστά
• Το μέσο μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 12-16 εκατοστά
• Η μέση περιφέρεια του πέους σε στύση εκτιμάται γύρω στα 12 εκατοστά.

Επίσης, οι μελέτες αναδεικνύουν την σταθερά αυξανόμενη ανησυχία και ανασφάλεια των ανδρών για το μέγεθος του πέους τους που συχνά τους οδηγεί στην αναζήτηση μεθόδων μεγέθυνσης του. Τις περισσότερες φορές η αναζήτηση αυτή οφείλεται σε μια υπερεκτιμημένη αντίληψη του φυσιολογικού μήκους του πέους.

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στη μελέτη που συμμετείχαν 67 άνδρες, οι οποίοι παραπονούνταν για το πολύ μικρό μήκος του πέους, διαπιστώθηκε από τους ερευνητές πως την πραγματικότητα κανείς του δεν είχε πολύ μικρό πέος.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες που ανησυχούν για το μήκος του οργάνου τους να μιλήσουν με τον ειδικό που εμπιστεύονται, ώστε να διευκρινιστεί εάν και σε ποιο βαθμό οι ανησυχίες τους είναι βάσιμες.AdTech Ad

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X