Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Πώς μπορώ να καθυστερήσω τα συμπτώματα του Πάρκινσον;
Πώς μπορώ να καθυστερήσω τα συμπτώματα του Πάρκινσον; thumbnail

Γρηγόρης, 43 ετών

Πώς μπορώ να καθυστερήσω τα συμπτώματα του Πάρκινσον;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Eίμαι 43 ετών. Πάσχω απο νεανικό Πάρκινσον κοντά 10 χρόνια, όμως δέχομαι πολύ καλά την αγωγή και η ζωή μου συνεχίζεται κανονικά. Τι μπορώ να κάνω ώστε η νόσος να εξελιχθεί οσο δυνατόν πιο αργά;


Στο ερώτημα απάντησε ο Ευάγγελος Κατσαρός, Νευρολόγος MD 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι πολύ σημαντικό που έχετε καλή ανοχή στα φάρμακα της νόσου και ακόμα σημαντικότερο που έχετε εξασφαλίσει καλή λειτουργικότητα με αυτά στην καθημερινότητά σας. Κάνετε ήδη το πιό σημαντικό για την επιβράδυνση της νόσου με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο με καλή ψυχολογία και καλή διαχείρηση του στρες που, όλοι λίγο-πολύ έχουμε στην καθημερινότητά μας.


 


 


Σύντομο Βιογραφικό
Απόφοιτος της στρατιωτικής ιατρικής σχολής το 1983, συνέχισε την εκπαίδευσή του στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Το 1986 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Νευρολογία, αρχικά στο ίδιο νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών, ολοκληρώνοντας το 1990. Υπηρέτησε ως Νευρολόγος στο 106 στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας (1990-1992), και ακολούθως ως επιμελητής της Νευρολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ. Από το 1999 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής της ιδίας κλινικής, οπότε και παραιτήθηκε από το στρατό. Από το 2005 έως σήμερα είναι διευθυντής Νευρολόγος στο Νοσοκομείο METROPLITAN και από το 2013 επιστημονικός υπεύθυνος της EUROSYNAPSIS IKE. Κύρια ενδιαφέροντά του είναι επιληψία, κεφαλαλγία, Πολλαπλή σκλήρυνση, νόσος Parkinson, και η προληπτική ιατρική.Είναι μέλος της Ελλ. Εταιρείας Νευρολογίαςκαι της Ελλ. Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης.


 


 


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X