Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Καταγραφή νυκτερινών στύσεων: Τι είναι και πότε πρέπει να γίνεται;
Καταγραφή νυκτερινών στύσεων: Τι είναι και πότε πρέπει να γίνεται;  thumbnail

Καταγραφή νυκτερινών στύσεων: Τι είναι και πότε πρέπει να γίνεται;

Γράφει ο Dr. Ιωάννης Ζούμπος, FEBU – Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος  
Τί είναι;
Πρόκειται για μια διαγνωστική τεχνική που μέσω ειδικού εξοπλισμού επιτρέπει την αντικειμενική καταγραφή των στύσεων ενός άνδρα κατά τη διάρκεια του ύπνου στο σπίτι του. Η καταγραφή επιτυγχάνεται με ειδικούς αισθητήρες που τοποθετούνται πάνω στο πέος και συνδέονται με καταγραφική συσκευή. Ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό μετριέται είτε η σκληρότητα του πέους (Rigiscan), είτε η μεταβολή της ηλεκτρικής εμπέδησης του οργάνου (NEVA). Συνιστάται η καταγραφή των νυκτερινών στύσεων να επαναλαμβάνεται επί 2-3 συνεχόμενα βράδια. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων γίνεται από ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή και το συμπέρασμα εξάγεται από ειδικό Ανδρολόγο.

Ποιές οι ενδείξεις της;
Η μέθοδος χρησιμοποιείται σε ασθενείς με πιθανώς ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή άνδρες όπου δεν διαπιστώνεται σαφής οργανική αιτία της στυτικής διαταραχής, ούτε αναγνωρίζονται παράγοντες κινδύνου. Με την καταγραφή τίθεται η διάγνωση, ποσοτικοποιείται η βαρύτητα του προβλήματος και δίδονται κατευθύνσεις ως προς την αιτιοπαθογένεια. Από την εμπειρία μας, ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα λειτουργεί καθησυχαστικά και βοηθά τον άνδρα να ξεπεράσει το συχνά παροδικό πρόβλημά στη στύση του.

Ποιά τα πλεονεκτήματά της;
Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και φιλική προς τον ασθενή καθότι: 
α) δε συνοδεύεται από πόνο, 
β) είναι εύκολη στη χρήση,
γ) είναι επαναλήψιμη,
δ) επιτρέπει αντικειμενική εκτίμηση της στύσης χωρίς την επίδραση της σκέψης και των συναισθημάτων, αλλά και χωρίς το άγχος που συνεπάγεται η παρουσία ιατρού ή νοσηλευτών.

Ποιά τα ανεπιθύμητα συμβάματα ή επιπλοκές;
Απολύτως κανένα. Σε περίπτωση κακής ή αμφιβόλου ποιότητας καταγραφής συνιστάται επανάληψη της συνεδρίας. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X