Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Αίμα στα κόπρανα – Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;
Αίμα στα κόπρανα - Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω; thumbnail

Λουκάς, 42 ετών

Αίμα στα κόπρανα – Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Θα ήθελα κάποιες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το αίμα στα κόπρανα. Η μητέρα μου με χρόνια χρήση κορτιζονούχων εισπνοών παρουσιάζει τις τελευταίες είκοσι μέρες αίμα μαζί με τα κόπρανα, στην επιφάνεια αυτών κόκκινο χρώμα. Την προηγούμενη εβδομάδα με την εκκένωση του στομάχου έβγαλε και κόκκινο αίμα, μικρές ποσότητες. Κάποιες φορές προσέχει τις τροφές που λαμβάνει και υπάρχει και διάγνωση για γαστροισοφαγική παλινδρόμηση και λαμβάνει μισό laprazol, fast tab 30mg κάθε πρωί. Το νερό της προκαλεί αναγούλα και όταν τρώει νιώθει βαρύ το στομάχι της. Δεν θέλει να κάνει γαστροσκόπηση. Τι μου συμβουλεύετε; ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.


Στο ερώτημα απάντησε ο Απόστολος Πουλάκης, Γαστρεντερολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεωρώ πως είναι απαραίτητος ο ενδοσκοπικός έλεγχος ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού. Όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις (πχ γενική αίματος) είναι απλά επικουρικές ενώ το ενδεχόμενο απλούστερων αιτίων απώλειας αίματος(πχ αιμορροϊδοπάθεια, φαρμ.γαστρίτιδα) δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό έλεγχο αποκλεισμού κακοήθειας, ειδικά σε αυτή τη ηλικιακή ομάδα.


Σύντομο Βιογραφικό
Ο ιατρός Απόστολος Πουλάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γαστρεντερολόγος και έχει ειδικευθεί στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» όπου και εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση αλλά και στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γκέτεμποργκ «Sahlgrenska» με εκπαίδευση στις νεώτερες τεχνικές μελέτης της κινητικής του οισοφάγου όπως μανομετρία υψηλής ανάλυσης (High Resolution Manometry) και οισοφαγικής εμπέδησης (Impedance). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Γαστρεντερολογικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασκεί την ιατρική στον ιδιωτικό τομέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επεμβατική ενδοσκόπηση και την κινητική του οισοφάγου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X