Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Άγχος αυτοπαρατήρησης: Τι είναι και πώς ρίχνει τη στύση του άνδρα
Άγχος αυτοπαρατήρησης: Τι είναι και πώς ρίχνει τη στύση του άνδρα  thumbnail

Άγχος αυτοπαρατήρησης: Τι είναι και πώς ρίχνει τη στύση του άνδρα

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Πώς δημιουργείται το άγχος  αυτοπαρατή­ρησης;


Είναι κατ' αρχήν το πιο συνηθισμένο ψυχολογικό αίτιο στα προβλήματα στύσης. Μια απλή στυτική αποτυχία, σε συν­δυασμό με τη δόμηση τns προσωπικότητας του άντρα, τα δεδομένα της σχέσης του και της ψυχολογικής του κατά­στασης εκείνη την περίοδο, μπορεί να του δημιουργήσουν στη συνέχεια άγχος απόδοσης και αυτοπαρατήρησης κάθε φορά που θα δοκιμάσει στη συνέχεια να κάνει έρωτα. Έτσι, αντί ο εγκέφαλος να επεξεργάζεται ερωτικές πληροφορίεs και σκέψεις την ώρα που ο άνρας βρίσκεται στο ερωτικό παιχνίδι με τη σύντροφό του, ο εγκέφαλός του κατακλύζε­ται από αγχογόνες και φοβικές σκέψεις «δεν έχω στύση, τι θα λέει για μένα, τι μου συμβαίνει, θα τα καταφέρω;». Κά­τω από αυτές τις σκέψεις, είναι φυσικό να νοιώθει εκείνη την ώρα ψυχοσωματικά ενοχλήματα, όπως σφίξιμο στο στο­μάχι, εφίδρωση και νευρικότητα, παρά στύση. 0 άντρας δηλαδή παύει να συμμετέχει στο ερωτικό παιχνίδι, ενώ τυ­πικά είναι εκεί! Στην πραγματικότητα όμως έχει μεταβληθεί, χωρίς να το θέλει, σε έναν αγχώδη παρατηρητή της στύσης του!…


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X