Μέγεθος πέους: Κάτι που πολλοί άνδρες αγνοούν! thumbnail

Μέγεθος πέους: Κάτι που πολλοί άνδρες αγνοούν!

 


Νιώθω το πέος μου μικρό, ιδιαίτερα όταν πηγαίνω με πολύ ωραίες γυναίκες. Οταν  ήμουνα μικρός, η μητέρα μου. μου έλεγε ότι είχα μεγάλο πουλάκι Σε παιχνίδια όμως με τους φίλους μου στην εφηβεία, κατάλαβα ότι είχα το μικροτερο. Εχω δεσμό με κοπέλα τρεις μήνες και νοιώθω όπ δεν ικανοποιείται.  Καθε φορα που κάνω έρωτα φοβάμαι μήπως η κοπέλα προσέξει την ατέλειά μου. Με  τη φίλη μου κάνουμε έρωτα μόνο με σβηστό φως. Πολλές φορές με ρωτάει γιατί. Της λέω ότι νοιώθω καλύτερα στο σκοτάδι. Κάθε φορά που ακούω τέτοιες εξομολογήσεις απο την Ανοιχτή Τηλεφωνική Γραμμή του Ινστιτούτου, η σκέψη μου τρέχει στους απαράδεκτους καμεραμεν που έχουν βρει άπειρα κόλπο για να δείχνουν τεράστιο το αντρικό πέος στις πορνοταινίες, ζουμάροντας το φακό στη βάλανο, χωρίς να αφήνουν περιθώριο γιο σύγκριση μεγεθών με τα γύρω όργανα και αντικείμενα. Με τον ίδιο τρόπο δείχνουν τεράστια και μια πεταλούδα την ώρα που ρουφάει τη γύρη, αν και γιο το μέγεθος της πεταλούδας κανείς δεν αμφέβαλε ποτέ. 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Οι πορνοταινίες δημιούργησαν στους άνδρες διάφορων ειδών φοβίες. Η πρώτη είναι για το μέγεθος πέους και η δεύτερη για τον όγκο εκσπερμάτισης» Σημαντικότερη από τις δύο η πρώτη, που ενισχύουν την ανασφάλεια και κάνει τους άντρες να ψάχνονται. Υπάρχουν και κάποιες "φιλότιμες" κοινές γυναίκες που εκλαμβάνουν την αμηχανία του άντρα σαν ελαττωματική ανάπτυξη του πέους και δίνουν οδηγός του τύπου "να το κοιτάξεις για το καλό σου να πας σε κανα γιατρό". 


Μα το ίδιο δεν κάνει και η αντίστοιχη γυναίκα, όταν εσκεμμένα προβάλλει το απειλητικό της στήθος η τους άστεγους γοφούς της; Αυτά τα παιχνιδάκια αλληλοπρόκλησης, όσο ανώδυνα κι αν φαίνονται για τις γυναίκες, τόσο απειλητικά αποδεικνύονται για τους άντρες Αν κρίνει κανείς από τα όσα λέγονται μεταξύ των αντρών, όσα γράφονται στις ειδικές και μη στήλες των περιοδικών και το μεγάλο αριθμό άντρων που καταφεύγει στους γιατρούς για το μήκος του πέους τους. Θα μπορούσε να φανιαστεί κάνεις ότι το ανθρώπινο αυτό όργανο παρουοιαζει μεγάλες διαφορές από άντρα οε άντρα. 


Κι όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!… Σε κατάσταση στύσης, το μήκος του πέους ποικίλλει από 10 έως 20 εκατοστά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφια των αντρών βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο ανάμεσα στους 12 και 14 πόντους. Οι διαστάσεις εξάλλου δεν έχουν καμία σχέση με το μήκος του πέους όταν αυτό βρίσκεται οε χάλαση, ούτε με το ανάστημα και τη σωματική διάπλαση του άντρα, αλλά ούτε και με τη σεξουαλική του δραστηριότητα.


Έτσι, όσο μεγαλύτερο είναι το πέος σε κατάσταση χάλασης, τόσο μικρότερη θα είναι η διαφορά ανάμεσα στη χάλαση και τη στύση. Αντίθετα, ένα πέος που φαίνεται μικρό σε χάλαση, μπορεί να φανεί πελώριο σε στύση και αντίστροφα. Ας μην επιχειρούμε λοιπόν να κρίνουμε έναν άντρα από την εικόνα που έχουν τα γεννητικά του όργανα σε κατάσταση χάλασης. Τα συμπεράσματα κινδυνεύουν να είναι τελείως λανθασμένα.


Οι μεγαλόσωμοι επίσης άντρες δεν έχουν κατ’ ανάγκη μεγαλύτερο πέος, ούτε και οι μικρόσωμοι μικρότερο. Από μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι διαστάσεις του πέους δεν ακολουθούν τις αναλογίες του σώματος. Αλλά ούτε και το αντίθετο συμβαίνει. Δηλαδή, οι μικρόσωμοι άντρες δεν έχουν συνήθως μεγάλο πέος, ούτε οι μεγαλόσωμοι μικρό. Άρα, δεν υπάρχει κανένας σταθερός κανόνας και σχέση ανάμεσα στη σωματική διάπλαση και το μέγεθος του πέους.


Η σεξουαλική δραστηριότητα τέλος, δεν επηρεάζει την ανάπτυξη και το μέγεθος του πέους. Άντρες όμως με κανονική σεξουαλική ζωή, που καταφέρνουν να ικανοποιούν τη σύντροφό τους δεν ασχολούνται συνήθως με το μέγεθος του πέους τους.


Αφού λοιπόν οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, γιατί τόση συζήτηση; Γιατι τόσο πολύ ενδιαφέρον;


Θα μπορούσε κανείς να απαντήσει γενικά ότι ο άντρας είναι ένα όν ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ότι έχει σχέση με τη σεξουαλικότητα του.


Φαίνεται όμως ότι αυτού του είδους οι ευαισθησιες έχουν τις ρίζες τους οτην παιδική ηλικίο σκι πολύ τρυφερά χρόνια της ζωής, τάτε που γεννητικό όργανο του μικρού παιδιού γίνονται αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού από τους γονείς και τους συγγενείς και όλοι καμαρώνουν για το "πουλάκι" του αγοριού. Οταν η ηλικία του αγοριού προχωρήσει και τα σχόλια από το περιβάλλον σταματήσουν, οι προβληματισμοί συνεχίζονται από το ίδιο το αγόρι. Κοι δεν είναι τυχαίο ότι τα ερωτικά παιχνίδια της πρώτης εφηβικής ηλικίας έχουν σαν κίνητρο τη σύγκριση και παρατήρηση των γεννητικών οργάνων του αγοριού. Τότε το αγόρι αποκτά τη σεξουαλική του ταυτότητα και τότε ο αντρισμός κινδυνεύει να ταυτιστεί με το μέγεθος του πέους.


Αλλά το μέγεθος του πέους συχνά παρουσιάζεται εξωπραγματικό στο περιβάλλον μας (διαφημίσεις,κινηματογραφικές ταινίες, καλλιτεχνικές φωτογραφίες) και συχνά προβάλλει επίσης εξωπραγματικό στη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη λογοτεχνία μας. Ολα αυτά διευκολύνουν αφάνταστα τις παρεξηγήσεις και τις εσφαλμένες εντυπώσεις.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ένας αριθμός αντρών προβληματίζεται όχι για το μήκος, αλλα για τη διάμετρο του πέους. Οσα γράφονται όμως παραπάνω γιο το μήκος ισχύουν και για τις μικρές αναφορές της διαμέτρου σε στύση. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του αντρα γίνεται συνήθως από τη γυναίκα, από ιην οποία ο αντρας ζητάει την επιβεβαίωση. Χωρίς λοιπόν να γίνεται αντιληπτό, η ευθύνη των γυναικών είναι πολύ μεγάλη στη συντήρηση και επαύξηση τέτοιου είδους αμφιβολιών στον άντρα. Και εύκολα καταλαβαίνει κάνεις τον αρνητικό ρόλο της γυναίκας που θα εκφράσει  αβασάνιστα αμφιβολίες και υποψίες, πολλές φορές καλοπροαίρετες, αλλά πάντα τραυματικές για τον άντρα.


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X