Πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένας άνδρας το μήνα thumbnail
Το σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία του άνδρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου εστιάζουν στα οφέλη της εκσπερμάτισης. Η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένας άνδρας το μήνα

Το σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία του άνδρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου εστιάζουν στα οφέλη της εκσπερμάτισης. Η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισής του σε έναν άνδρα. Μια ακόμα μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA επιβεβαίωνε τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης.
Πόσο συχνά πρέπει να εκσπερματώνει ο άνδρας;Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 32.000 ανδρών και χρειάστηκαν 18 έτη για την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με τους μελετητές λοιπόν, αν ο άνδρας εκσπερματώνει 21 φορές το μήνα ο κίνδυνος θεωρητικά μειώνεται σε ποσοστό 20% συγκριτικά με εκείνους τους άνδρες που φτάνουν σε οργασμό 7 με 8 φορές το μήνα. Φυσικά, οι ερευνητές δεν συνιστούν στους άνδρες να έχουν ως στόχο των αριθμό αυτό, είναι απλά ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης στον ανθρώπινο οργανισμό. Να σημειωθεί επίσης ότι στον καρκίνο του προστάτη μεγάλο ρόλο παίζουν τα γονίδια και η κληρονομικότητα όπως τονίζουν οι ιατροί.


Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο τεύχος του European Urology περιέχει στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την ισχύ της κληρονομικότητας του προστατικού καρκίνου. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, που εργάζονται στο Γερμανικό Κέντρο Καρκινικών Ερευνών (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ) προσπάθησαν να προσδιορίσουν αριθμητικά τον κίνδυνο που ενέχει η κληρονομικότητα και την ηλικία που πρέπει να ξεκινούν οι προληπτικές εξετάσεις για τα άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Η έρευνα τους περιέλαβε σχεδόν 27.000 περιπτώσεις καρκινοπαθών, από τους οποίους σχεδόν 6.000 προέρχονταν από οικογένειες με ιστορικό προστατικού καρκίνου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X