Πένες φούρνου με πεπερόνι

<p><span class="time preparation">Προετοιμασία: 30 λεπτά</span></p>
<p><span class="time cooking">Μαγείρεμα: 20 – 25 λεπτά</span></p>
<p><span class="time cooking"><br /></span></p>
<div class="ingredients">
<h2>Υλικά</h2>
<ul class="ingredient-items">
<li>Πένες <span class="note">500 γρ</span></li>
<li>Ρεγκάτο <span class="note">150 γρ τριμμένο</span></li>
<li>Μοτσαρέλα <span class="note">150 τριμμένη</span></li>
<li>Πεπερόνι <span class="note">200 γρ ψιλοκομμένο</span></li>
<li>Μαγιονέζα <span class="note">2 κουταλιές σούπας</span></li>
<li>Γάλα <span class="note">100 ml</span></li>
<li>Αυγό <span class="note">1 τεμ</span></li>
<li>Αλάτι – πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<h2> </h2>
<h2><span style="font-size: 1.5em;">Οδηγίες</span></h2>
<p>Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε εκτός από το γάλα και το αυγό. Κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και λίγες φέτες  πεπερόνι κομμένες ροδέλες (περίπου 6-8). Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί καλά τα  τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό , περιχύνουμε και τέλος τοποθετούμε τις φέτες πεπερόνι (6-8 που κρατήσαμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: chefoulis.gr</p>
<p><span class="time cooking"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα