Πιλάφι Ιτσ!!

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>-250 γρ. συκωτάκια πουλιών ζεματισμένα και ψιλοκομμένα<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-250 γρ.ρύζι<br />-700 ml ζωμό κότας<br />-50 γρ. κουκουνάρι<br />-30 γρ. σταφίδες<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα<br />-1 κουτ. γλυκού κοφτό μπαχάρι<br />-άνηθο ψιλοκομμένο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Σοτάρουμε στο λάδι για λίγο το κουκουνάρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει λίγο βάζουμε και τα συκωτάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προς το τέλος βάζουμε και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε μέχρι να πιει όλο του το νερό. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Tip </strong>Αρχικά προοριζόταν για γέμιση αρνιού. Γίνεται με ψιλοκομμένα συκωτάκια πουλιών, μαύρες σταφίδες, κουκουνάρι και βρασμένα κάστανα που σβήνονται με κρασί. Μέσα σε αυτήν τη σάλτσα, όπου προστίθεται ζωμός κρέατος ψήνεται το ρύζι και σερβίρεται σε φόρμα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη διεθνή ορολογία έχει καθιερωθεί ως ανατολίτικο ρύζι (rice oriental).</p>
<p> </p>
<p>Πηγή:thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα