Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Ψυχαναγκασμός / Τα χαρακτηριστικά των ψυχαναγκαστικών ανθρώπων
Τα χαρακτηριστικά των ψυχαναγκαστικών ανθρώπων thumbnail

Τα χαρακτηριστικά των ψυχαναγκαστικών ανθρώπων

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Tο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εχει να κάνει με τη γυναίκα μου τον τελευταίο κιαιρό παραπονιέται συνέχεια για την υγεία της και κάνει όλο εξετάσεις. Πολλές φορές έχει κακή διάθεση και δε μιλιέται καν επειδή νομίζει ότι έχει κάτι σωματικό. Πολλές φορές έχω προσπαθήσει να διερευνήσω μήπως κατι στο γαμο μας την εχει ενοχλήσει και συμπεριφέρεται ψυχαναγκαστικά. Αλλά είναι ανένδοτη ότι έχει κάτι και επιμένει να φοβάται και να μη δέχεται αντίρρηση, πχ ότι μπορεί να έχει κάτι ψυχολογικό. Όλες οι εξετάσεις που έχει κάνει να σημειώσω ότι είναι καλές. Για να επισκεφτεί κάποιον για την ψυχολογική της διάθεση ούτε κουβέντα τι θα συμβουλεύατε να κάνω γιατί και εμένα με έχει κουράσει η κατάσταση αυτή και δεν ξερω πώς να συμπεριφερθω. 


Απαντά η Μάντω Γ. Καραμπέρη , Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπέυτρια CBT


 


Αγαπητέ αναγνώστη ,


Αυτό που χρειαζόμαστε σε αντίστοιχες περιπτώσεις  είναι σταθερότητα και ένα αίσθημα ασφάλειας .  Η δυσκολία να έρθουμε σε επαφή με τα πραγματικά μας συναισθήματα και τις ανάγκες μας , μπορεί να μας δυσκολέυει να αναζητήσουμε  τη  γνωμη του ειδικού ψυχικής υγείας. Βελτιώνοντας τη επικοινωνία σας ως ζευγάρι και εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα  σας δηλαδή οτι είμαστε κόντα στον ανθρωπο μας , μπορεί να βοηθήσει να μην αισθάνεται αυτός που «υποφέρει» μόνος . Η υποτίμηση των συμπτωμάτων  μπορεί να επιφέρει απόσταση μεταξύ σας  , αποτελώντας ενα επιπλέον προβλήμα επίλυσης. Μπορεί να σας οφελούσε μα συμβουλευτείτε  εσείς  ενα ειδικό ψυχικής υγείας και να λάβετε  κάποιες εξατομικευμένες κατευθύνσεις .


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X