Καχυποψία ή πραγματικότητα; Μήπως με απατά με τον κολλητό της;

Η σύντροφός μου είπε ότι είχε- σε μια δύσκολη στιγμή της- σχέση με έναν κολλητό της. Τη βοήθησε να  ξεπεράσει κάποια στενοχώρια. Έκαναν δύο φορές σεξ μα δεν «κόλλησαν» και μετά παρέμειναν φίλοι.

Αλληλοφιλοξενούνται σε Αθήνα και Κύπρο, επικοινωνούν στο Facebook και αυτός λατρεύει το σεξ. Μου φαίνεται παράξενο ότι είναι μόνο φίλοι. Είμαι καχύποπτος;

Ή να δεχτώ την άποψή της ότι ήταν κάτι παλιό και δεν συνεχίστηκε γιατί δε συνεχίστηκε γιατί δεν μπόρεσε να τον δει σαν κάτι παραπάνω.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαριέττα Πεπελάση

Εξαρτάται από το είδος της σχέσης που έχουν αναπτύξει τα άτομα αυτά, δηλαδή αν έχουν μια σχέση εμπιστοσύνης αν σέβεται ο ένας τον άλλον και δεν λένε ψέματα. Και έπειτα, εξαρτάται και από το αν ο άνθρωπος που θέτει τα ερωτήματα έχει και αυτός μια «κολλητή».

Έχω παρατηρήσει ότι στα ζευγάρια αν έχει μόνο ο ένας από τους δύο έναν φίλο του αντίθετου φύλου συνήθως, αυτό στενοχωρεί τον άλλον. Γιατί δεν είναι ποτέ σίγουρος ότι τα πράγματα είναι αθώα και μέσα στην καχυποψία του ψάχνει να βρει τι κρύβεται πίσω από τη σχέση αυτή.

Αν όμως μπορούσε και ο φίλος μας να είχε μια καλή φίλη και να μιλούν και να νιώθει ας πούμε ότι αυτό που συμβαίνει στην καλή του συμβαίνει και στον ίδιο, ότι έχει κι αυτός μια φίλη, και πραγματικά η σχέση ήταν σε φιλικό επίπεδο και δεν εξελισσόταν διαφορετικά, θα ένιωθε περισσότερο ασφαλής.

zeygari apistia

Όμως, το γεγονός ότι αυτός δεν έχει μια φίλη, που θα τη φιλοξενήσει που θα πούνε τα δικά τους, τον κάνει να νιώθει ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως του τα λένε. Κάτι όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι όταν το ζευγάρι έχει μια καλή σχέση, ο καλύτερος φίλος είναι ο σύντροφός σου.

Καλοί εραστές και καλοί φίλοι

Ένα ζευγάρι για να έχει μια καλή σχέση πρέπει να είναι καλοί εραστές και καλοί φίλοι. Αν τη φιλία τη μοιράζεσαι με έναν άλλον άνθρωπο, στερείς από τον σύντροφό σου το αυθεντικό κομμάτι της φιλίας μεταξύ των εραστών. Και τότε μπορεί η σχέση να αρχίσει να υστερεί ως προς τη συναισθηματική συμμετοχή.

Δεν είναι μόνο το σεξουαλικό που μας ανησυχεί, αλλά είναι και η συναισθηματική επικοινωνία μεταξύ των εραστών. Γενικά, πιστεύω ότι η πραγματική φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας είναι εφικτή, διότι δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι ερωτικά. Και ακόμα και αν έχουν προσπαθήσει, εδραιώνεται μια φιλία πάρα πολύ σοβαρή κι ουσιαστική.

Σε άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν καν σεξουαλική επαφή, είναι απλώς μόνο φίλοι διότι έτσι αισθάνονται, θέλουν να μοιραστούν μόνο συναισθηματικές καταστάσεις.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ικανοποίηση στη σχέση: Υπάρχουν λάθη και σωστά;

Σχέση και συγκατοίκηση: Μένουμε μαζί αλλά δεν κάνουμε σεξ…

Μήπως η σχέση σου βασίζεται στην ανασφάλεια; Πώς θα το χειριστείς;

Μπλεγμένοι στο… παιχνίδι του έρωτα: Υπάρχουν κανόνες;

Στο σεξ με πρώην λέμε «ναι» ή «όχι»; Τι θέλει και γιατί επιστρέφει;

Πώς μια υπερπροστατευτική μαμά επηρεάζει τη σχέση με το αγόρι σου;

Σχετικά άρθρα