Λαχταριστή Γαριδομακαρονάδα!!

<h3>Υλικά</h3>
<ul>
<li>500 γρ. σπαγγέτι</li>
<li>15-20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι στην πλάτη</li>
<li>400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ντομάτες χονδροκομμένες με το ζουμί τους</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li>1 ποτηράκι του κρασιού ούζο (ή λευκό κρασί)</li>
<li>1-2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
<li>ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div class="directions">
<div class="pos-directions">
<div class="element element-textarea last">
<h3>Εκτέλεση</h3>
<ol>
<li>
<p>Σοτάρετε σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ρίχνετε και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε για '-2' ακόμη το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς.</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύουμε μια γύρα, τις ντομάτες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το ούζο (ή εναλλκτικά το κρασί) και αφήνουμε για 10'-12' να μαγειρευτούν όλα μαζί (αν κρίνουμε ότι πρέπει, συμπληρώνουμε με λίγο νερό στο διάστημα αυτό).</p>
</li>
<li>
<p>Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα σουρώνετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα (ή σερβίρετε χωριστά, αν προτιμάτε) και πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>
</li>
</ol></div>
</div>
</div>
<div class="pos-bottom">
<div class="element element-joomlamodule first">
<div class="bannergroup">
<div class="banneritem">
<div class="recipad">
<h3>Συμβουλή</h3>
<p>Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι στα μακαρόνια, πριν ανακατέψετε με τη σάλτσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν και πιπεριά στη σάλτσα και αρκετοί βάζουν κομματισμένη φέτα στο φαγητό.</p>
<p> </p>
<p>icookgreek.com</p>
<div> </div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα