Κοχύλια µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου! thumbnail

Κοχύλια µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου!

Υλικά συνταγής


 



  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 4-5 φέτες προσούτο Καρπενησίου

  • 150 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου

  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ

  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 500 γραμμ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)

  • 250 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας

  • 150 γραμμ. ταλαγάνι ή χαλούμι

  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη


 


Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.


 


 


http://www.argiro.gr



[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X