Σπερματοδιάγραμμα: Όταν το σπέρμα του άνδρα δε ρευστοποιείται  thumbnail

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ

Σπερματοδιάγραμμα: Όταν το σπέρμα του άνδρα δε ρευστοποιείται

Καλησπέρα σας,  έκανα σπερματοδιάγραμμα και έδειξε ότι δεν ρευστοποιείται το σπέρμα, ο ουρολόγος μου συνέστησε να παίρνω για 2 μήνες βλεννολυτικά και να ξανακάνω εξετάσεις. Ζήτησα διευκρινίσεις και επέμεινε σε αυτό αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι όλα τα βλεννολυτικά αναγράφουν μέγιστο χρονικό διάστημα τις δέκα ημέρες.


Επίσης η μικροβιολόγος μου πρότεινε μία απλούστερη λύση να πίνω σόδες.


Παρακαλώ για τη συμβουλή σας


ευχαριστώ εκ των προτέρων


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου , Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Η εκτίμηση της γονιμοποιητικής ικανότητας του σπέρματος γίνεται με την αξιολόγηση πολλών παραμέτρων. Οι θεραπείες που αναφέρετε χρησιμοποιούνται ευρέως αν και η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφίβολη. Επίσης, η πλήρης έλλειψη ρευστοποίησης μετά από φαρμακευτικές θεραπείες οδηγεί στην κατεργασία του σπέρματος και αντικατάσταση του σπερματικού υγρού. Στην περίπτωση αυτή τα σπερματοζωάρια τοποθετούνται σε ειδικό θρεπτικό υλικό και στη συνέχεια στη μήτρα της συζύγου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X