Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Μπορώ μετά τον τοκετό να κάνω κοιλιοπλαστική;
Μπορώ μετά τον τοκετό να κάνω κοιλιοπλαστική; thumbnail

Μπορώ μετά τον τοκετό να κάνω κοιλιοπλαστική;

Ο Ζήσης Μπουκουβάλας, πλαστικός χειρουργός, εξηγεί υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση κοιλιοπλαστικής μια νέα μαμά.

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις πιο περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Μπορεί να γίνει σε γυναίκες και σε άνδρες που εμφανίζουν μεγάλη κοιλιά, με χαλαρό δέρμα και μύες. Οι αιτίες της χαλάρωσης είναι το περίσσιο λίπος λόγω της καθιστικής δουλειάς, της έλλειψης γυμναστικής, της κακής διατροφής, της ώριμης ηλικίας,των ραγάδων στο δέρμα μετά από την εγκυμοσύνη και λόγω απότομης απώλειας βάρους.

Ο τοκετός, μία από τις ομορφότερες αναντίρρητα στιγμές της ζωής μιας γυναίκας, δυστυχώς πολλές φορές συνδυάζεται με δυσανάλογες αυξομειώσεις βάρους και χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Έτσι, πολλές νέες μαμάδες μετά τον τοκετό τους ενδιαφέρονται για επέμβαση κοιλιοπλαστικής με σκοπό την αποκατάσταση της συχνά παρατηρούμενης χαλάρωσης των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Μπορεί να γίνει μια κοιλιοπλαστική στην περίοδο της λοχείας της γυναίκας;

Μία γυναίκα αφού γεννήσει οφείλει να περιμένει τουλάχιστον 6 μήνες προκειμένου να προχωρήσει σε μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής,  ιδιαίτερα δε εάν  θηλάζει κιόλας. Ωστόσο, συχνά μια εκτεταμένη χαλάρωση των κοιλιάκων τοιχωμάτων απαιτεί επέμβαση κοιλιοπλαστικής σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση όταν οι πλάγιες κοιλιακές χώρες το απαιτούν.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης;

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί πάρα πολύ σημαντική επέμβαση διότι αλλάζει η εικόνα  ολόκληρης της κοιλιακής χώρας, μια χαλαρή αντιαισθητική κοιλιά σε σφριγηλή και αρμονική. Παράλληλα γίνεται εσωτερική ισχυροποίηση των κοιλιακών τοιχωμάτων που ταλαιπωρήθηκαν στον τοκετό και είναι δυνατόν να προληφθούν ή και να αποκατασταθούν τυχόν κήλες. Το αποτελέσματα είναι σίγουρο,σταθερό και απαλλαγμένο από τις ταλαιπωρίες και τους πόνους του παρελθόντος. Οι γυναίκες που υποβάλλονται στην επέμβαση δεν πονούν, δεν ταλαιπωρούνται και επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X