Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα!
Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα! thumbnail

Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα!



Υλικά



  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.

  • 3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια

  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη

  • 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι






Μερίδες 4



Προετοιμασία 20' Μαγείρεμα περίπου 15'



Διαδικασία Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.


 


Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί. 4 Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού. 


 


Στο ποτήρι μας Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.


 


 


http://www.gastronomos.gr/


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X