Kρυμμένο πέος: Όταν το λίπος του εφηβαίου σου αφαιρεί εκατοστά (+18) thumbnail
Προσοχή περιέχει εικόνες μόνο για ενήλικες

Kρυμμένο πέος: Όταν το λίπος του εφηβαίου σου αφαιρεί εκατοστά (+18)

Προσοχή περιέχει εικόνες μόνο για ενήλικες


Δεν είναι ασύνηθες για τους άνδρες να αναρωτιούνται για το μέγεθος του πέους τους, ως απόλυτο αριθμό και σε σύγκριση ανάμεσα στον αρσενικό πληθυσμό, αν είναι πάνω ή κάτω από το μέσο όρο και ποιο είναι τελικά το ιδανικό μήκος του.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ένα πρότυπο αναφοράς μεγέθους στο μήκος του πέους, διότι αφορά ένα εξαιρετικά μεταβλητό μέγεθος, ανάλογα με την κατάσταση, τα επίπεδα της στύσης και χαλάρωσης που είναι πάντα διαφορετικά κάθε στιγμή. Κατά μέσο όρο ένα χαλαρό πέος έχει μήκος από 6 έως 10 cm, ενώ σε στύση οι διαστάσεις του μπορούν να προσαυξάνονται κατά 7-10 cm.


Το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, έπειτα από διασταύρωση πληροφοριών από πολλές επιστημονικές πηγές, δημοσίευσε ένα πίνακα όπου καταγράφονται οι μέσοι όροι μήκους του οργάνου, σε στύση και σε χάλαση, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο πίνακας αυτός, κύριο σκοπό είχε να βοηθήσει τους άνδρες, οι οποίοι επιθυμούσαν επιμήκυνση του πέους τους, να ξεφύγουν από  αυθαίρετες συγκρίσεις.


 

Το κρυμμένο πέος (Hidden penis ή trapped penis ή buried penis), είναι μια σπάνια πάθηση που μπορεί να συμβεί σε ασθενείς οποιαδήποτε ηλικίας. Παρατηρείται συχνότερα σε παιδιά και εφήβους: σε αυτή την πολύπλοκη ανατομική ανωμαλία, το πέος είναι πλήρως ή εν μέρει κρυμμένο στο προ-ηβικό λίπος ή και καλυμμένο από κάποια ουλή.

Επί του παρόντος, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η πραγματική επίπτωση του κρυμμένου πέους, δεδομένου ότι τα διαθέσιμα δεδομένα είναι περιορισμένα και προέρχονται μόνο από σποραδικές παρατηρήσεις σε επιμέρους κέντρα.


Υπάρχουν διάφορες αιτίεςσυγγενείς ή επίκτητες, κυρίως ιατρογενείς, για τις οποίες η αιτιολογία είναι ετερογενής και υπάρχουν διαφορετικές κλινικές εκδηλώσεις: σε ενήλικες, η νόσος εμφανίζεται συνήθως μετά από τραυματισμό, μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο ή ως αποτέλεσμα χειρουργικής των γεννητικών οργάνων που εκτελέστηκε ανεπαρκώς. το πιο κοινό παράδειγμα είναι αναμφισβήτητα, η υπερβολική αφαίρεση του δέρματος του πέους κατά τη διάρκεια της περιτομής (πέος trapped).

Σε Ενήλικες (επίκτητες αιτίες), η νόσος εμφανίζεται συνήθως μετά από:
• Τραυματισμό των γεννητικών οργάνων,
• Έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, 
• Νόσο Fournier (καταστροφή του πεϊκού δέρματος), 
• χειρουργική Επέμβαση για Καρκίνο ή 
• ως αποτέλεσμα χειρουργικής των γεννητικών οργάνων που εκτελέστηκε ανεπιτυχώς π.χ. υπερδιόρθωση της περιτομής. Το πιο κοινό παράδειγμα είναι, αναμφισβήτητα, η υπερβολική αφαίρεση του δέρματος του πέους κατά τη διάρκεια της περιτομής (trapped penis ή παγιδευμένο πέος).

Η χειρουργική αποκατάσταση πραγματοποιείται σε δύο φάσεις


Πρώτο βήμα


Εάν είναι απαραίτητο, 15 ημέρες πριν το χειρουργείο πραγματοποιείται ηβική λιπεκτομή ή/και λιπαναρρόφηση: σκοπός είναι η μείωση του πληθωρικού λιπώδους στρώματος και η μείωση του χειρουργικού χρόνου της επανορθωτικής φάσης. 

Όλες οι χειρουργικές διαδικασίες εκτελούνται με τον ασθνεή σε ύπτια θέση και υπό γενική αναισθησία. 

Η τομή του δέρματος πραγματοποιείται υπό την στεφανιαία αύλακα και τείνει να αφαιρέσει οποιαδήποτε σχηματισμένη ουλή εάν υπάρχει, εξωτερικεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το πέος. Καθότι το δέρμα του πέους είναι πολύ κοντό, μετά την χειρουργική απελευθέρωσή του, έλκεται προς το ηβικό οστό.Εικόνα1. Η κυκλοτερής τομή υπό τη στεφανιαία αύλακα, απογύμνωσε το πέος από το κοντό δέρμα του.Με μια ενδοπεϊκή ένεση αγγειοδραστικής ουσίας PGE-1 ή με μια υδραυλική στύση, εξασφαλίζεται μια φυσιολογική στύση που επιτρέπει την ακριβή μέτρηση του δερματικού ελλείματος. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε μια εγκάρσια τομή στο πιο χαμηλό σημείου του οσχέου, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει ένα "τούνελ" το οποίο προσωρινά θα "φιλοξενήσει" το πέος.

Το πέος στη συνέχεια στεγάζεται μέσω του οσχέου και φέρεται προς τα έξω από το κατώτερο άνοιγμα αυτού.
Τοποθετούμε αρκετά, μεγάλου διαμετρήματος, μη απορροφήσιμα ράμματα, επικολλώντας την κοιλιακή επιφάνεια του πέους στο όσχεο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται μια τέλεια προσκόλληση του οσχέου στο πέος. Το βήμα αυτό ονομάζεται οσχεοποίηση του πέους ( Penile Scrotalisation ).Εικόνα2. Οσχεοποίηση του πέους. Το όσχεο έχει "ντύσει" το πέος. 

 

Δεύτερο βήμα

Μετά από 4-6 εβδομάδες, το δέρμα του οσχέου γύρω από το πέος τέμνεται διμερώς (αμφοτερόπλευρα, δηλαδή δεξιά και αριστερά) και έτσι το πέος με την ένδυσή του από οσχεϊκό δέρμα, αποχωρίζεται από το δέρμα του οσχέου. Το βήμα αυτό ονομάζεταιαποοσχεοποίηση του πέους

Ένα επιμήκες ράμμα κλείνει το έλλειμμα του κοιλιακού δέρματος του πέους. Στο τέλος της επέμβασης εφαρμόζεται μια ελαφριά επίδεση και τοποθετείται ουροκαθετήρας.Εικόνα3. Το τελικό αποτέλεσμα, πριν το dressing με πιεστικές γάζες. Διακρίνεται η ρυτιδώδης υφή του οσχέου που αποτελεί πια το νέο ένδυμα του πέους.
 Ανδρολογικό τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
Γ.Ν. Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"
 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X