Μπορώ να πάρω λιποδιαλυτικό για γρήγορη απώλεια βάρους; thumbnail

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Μην μπείτε στη διαδικασία να κοροϊδέψετε τον εαυτό σας με δήθεν «σκευάσματα-θαύματα» και «φόρμουλες νέων τεχνολογιών», όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού! Μόνο με την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σας θα καταφέρετε αυτό που τώρα φαντάζει αδύνατο...

Μπορώ να πάρω λιποδιαλυτικό για γρήγορη απώλεια βάρους;

Αναγνώστρια μας ρωτά καλησπέρα θέλω να χάσω κιλά και λόγο δουλείας δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για γυμναστήριο. Πιο λιποδιαλυτικό σκεύασμα για γρήγορη απώλειά κιλών θα μου συστήνατε;  Είδα για τον πράσινο καφέ, κυκλοφορούν πολλοί ποιον να πάρω; 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ευμένης Π. Καραφυλλίδης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Γεια σας,


Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να σας συστήσω κάποιο σκεύασμα για γρήγορη απώλεια βάρους, εφόσον, προσωπικά δεν πιστεύω σε θαύματα και θεωρώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας φυσικά, ότι δεν έχετε προσεγγίσει σωστά το ζήτημα που σας απασχολεί. Εφόσον στην προκείμενη περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος για συστηματική άθληση, ξεκινήστε μεταβάλλοντας κάποιες από τις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες και βάλτε στη ζωή σας το καθημερινό, έντονο, περπάτημα.


Μπορεί να θεωρήσετε αυτή την προσπάθεια αμελητέα και χωρίς κανένα νόημα, να πιστεύετε ότι σας δίνω μία συμβουλή που ίσως ακούγεται παντού, όμως είμαι σίγουρος ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα θα δείτε τις διαφορές από τις αλλαγές που έχετε κάνει. Μην μπείτε στη διαδικασία να κοροϊδέψετε τον εαυτό σας με δήθεν «σκευάσματα-θαύματα» και «φόρμουλες νέων τεχνολογιών», όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού! Μόνο με την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σας θα καταφέρετε αυτό που τώρα φαντάζει αδύνατο.


Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι αληθινό και μόνιμο, όταν δεν γίνεται πραγματική προσπάθεια γι’ αυτό. Ξεκινήστε μόνη σας, απλά προγραμματίζοντας τα γεύματα σας, μειώστε τις ποσότητες αν είναι υπερβολικές και κάντε πιο υγιεινές επιλογές. Μην φοβηθείτε, πριν την έναρξη των αλλαγών να προβείτε σε ανάλυση της σύστασης του σώματος σας με υπερήχους με σκοπό να δείτε πως τα κιλά σας αντιστοιχούν σε μυϊκή, λιπώδη μάζα και νερό, και εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα της συγκεκριμένης μεθόδου, έτσι ώστε να  δείτε πόσα χιλιοστά λίπους υπάρχουν επιμέρους σε διάφορά μέρη του σώματος σας (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά κλπ).


Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα μέτρο σύγκρισης με το πέρασμα του χρόνου και μια έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειάς σας στην οποία θα φαίνονται οι μεταβολές με τον καιρό. Αντιμετωπίστε το ζήτημα με λογική και ψυχραιμία!


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


email: ek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X