Ζυμαρικά Μακαρούνες σπιτικές με βούτυρο και μυζήθρα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4-5 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>1 ώρα<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-4 φλιτζάνια αλεύρι σταρένιο σκληρό  <br />-1 φλιτζάνι (περίπου) νερό<br />-λίγο αλάτι<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο<br />-6 κουτ. σούπας μυζήθρα ξερή</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το νερό λίγο λίγο. Zυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική, αλλά σχετικά σφιχτή. Kαλύπτουμε τη ζύμη με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Επειτα πλάθουμε τη ζύμη σε τέσσερα μακριά, χοντρά κορδόνια. Kόβουμε τα κορδόνια σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος ενός φουντουκιού, και πλάθουμε το ζυμάρι ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι να σχηματισθούν παχουλά, κοντά μακαρόνια. Aπλώνουμε τις μακαρούνες πάνω σε μια αλευρωμένη πετσέτα και μόλις τελειώσει το πλάσιμο τα βράζουμε σε τρεις δόσεις, σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Bάζουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα σε ένα τηγανάκι και τα καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σουρώνουμε τις μακαρούνες, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με την «καμμένη» μυζήθρα και το βούτυρο. Aνακατεύουμε και σερβίρουμε με όσο τριμμένο τυρί θέλουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.</p>
<p><strong>Σημ.: </strong>Δύο μόνο απλά υλικά, αλεύρι και νερό ήταν αρκετά για να σκαρώσουμε τις μακαρούνες. Kαι φυσικά, πλάσιμο απαραίτητα πάνω σε ξύλινη τάβλα!</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα