Χοιρινό στο φούρνο με πιπεράτη κρούστα

<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>90 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1½ κιλό χοιρινό κόντρα (χωρίς κόκαλο)<br />-1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />+ 1 κομμένο σε ροδέλες<br />-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<br />-8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες<br />-6 φύλλα δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το πιπέρι σε νάιλον σακουλάκι και σπάμε με το γουδοχέρι. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το δεντρολίβανο. Αναμειγνύουμε καλά με κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τα χέρια με το μείγμα του πιπεριού. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες ανακατεμένα με το λάδι και αρκετό αλατοπίπερο. Βάζουμε το κρέας πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί στις πατάτες, ανακατεύουμε καλά, γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη. (Ενδιάμεσα, περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά του ψησίματος). Βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά και το σερβίρουμε.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα