Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-1/2 φλ. ζωμό κότας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ βούτυρο κρύο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος {Για τη γέμιση}</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. τυρί ταλαγάνι ή γραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φέτες μπέικον (προεραιτικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πουρές πατάτας ή ρύζι για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_392223418284497500p1"><span style="font-size: small;">Αφήνουμε το κοτόπουλο φιλέτο στον πάγκο για 15 λεπτά.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span></span></p>
<h2 class="m_392223418284497500p1"><span class="m_392223418284497500s1" style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ</span></h2>
<p class="m_392223418284497500p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_392223418284497500s1">Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο κονιάκ για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>το κονιάκ και αλατοπιπερώνουμε τα δαμάσκηνα. </span><span class="m_392223418284497500s1">Σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα δαμάσκηνα μέχρι να καραμελώσουν. Περιχύνουμε με το κονιάκ και ανάβουμε φωτιά για να φλαμπάρουν. Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space">  Τα α</span></span><span class="m_392223418284497500s1">φήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span></span></span></p>
<h2 class="m_392223418284497500p1"><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.</span></h2>
<p class="m_392223418284497500p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_392223418284497500s1">Ανοίγουμε τα φιλέτα ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε. Φροντίζουμε το πάχος τους να είναι περίπου 0,5 εκατοστό. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε κατά μήκος, με τα δαμάσκηνα φλαμπέ και κομμάτια τριμμένο τυρί. Τα ρολάρουμε και τα δένουμε σφιχτά. </span>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι, το σπασμένο σκόρδο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να αρωματιστεί το λάδι και το αφαιρούμε. Ροδίζουμε τα γεμιστά φιλέτα γύρω<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>γύρω,<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά συνολικά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ που κρατήσαμε από το δαμάσκηνα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά τα γεμιστά φιλέτα για 15 λεπτά. Όση ώρα βράζουν τα γυρίζουμε τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>Προς το τέλος του βρασμού, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να γλασάρει η σάλτσα και να πυκνώσει. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί και να ξεκουραστεί από το ψήσιμο, για<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>λίγα λεπτά.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>Σε καυτό τηγάνι σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα μανιτάρια. Έπειτα, κόβουμε κάθε φιλέτο σε δύο διαγώνια κομμάτια. Τα στήνουμε στο πιάτο πάνω σε πλούσιο πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα που περίσσεψαν.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>Εναλλακτικά μπορούμε αφού σοτάρουμε τα γεμιστά φιλέτα στο τηγάνι, να<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span>τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C και να τα ψήσουμε για 25 λεπτά. Για έξτρα νοστιμιά τυλίξτε από μια φέτα μπέικον γύρω από κάθε φιλέτο ρολό κι έπειτα δέστε τα. Το μαγείρεμα συνεχίζεται και σε αυτή την περίπτωση, κανονικά και σύμφωνα με την συνταγή.<span class="m_392223418284497500Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_392223418284497500p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_392223418284497500Apple-converted-space">πηγή: http://www.argiro.gr</span></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα