Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό χοιρινά παϊδάκια</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη μαρινάδα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κέτσαπ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. σόγια sauce</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">μπόλικο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη bbq sauce</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. σπορέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 μικρό κρεμμύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-1/4 φλ. κέτσαπ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. worcestershire sauce</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μελάσα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></span></h3>
<h3><span style="font-size: small;"><strong>Για τη μαρινάδα και τα χοιρινά παϊδάκια</strong></span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω. Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σος, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά. Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.</span></p>
<h3><span style="font-size: small;"><strong>Για τη bbq sauce</strong></span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα