Ρεβυθάδα με χοιρινό και λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 κιλό ρεβύθια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κιλό χοιρινό από λαιμό σε μικρά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 αγγινάρες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 χούφτες σπανάκι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4-5 φρέσκα κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">το χυμό από 2 λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. πίτουρο βρώμης ή νιφάδες για το δέσιμο (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τη ρεβυθάδα με χοιρινό, ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ, βάζοντας τα ρεβύθια να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε (ανάλογα πόσο βραστερά είναι) μέχρι να είναι μισοέτοιμα, όχι να λιώσουν όμως. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο χοιρινό για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια και νερό ζεστό να τα καλύπτει.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό στη ρεβυθάδα με χοιρινό.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε τις αγγινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε τη βρώμη (πίτουρο ή νιφάδες) με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ώμο ελαιόλαδο. Βγαίνει δεμένη η σάλτσα του φαγητού όχι αραιή. Αφήνουμε λίγο στη φωτιά να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Σερβίρεται ζεστό και πιστέψτε με δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με κάτι άλλο. Να σας πω ότι χωρίς το κρέας είναι ιδανικό για περιόδους νηστείας που όλοι ψάχνουμε εναλλακτικές συνταγές. Τόσο νόστιμο και γεμάτο υγεία πιάτο με ή χωρίς κρέας, που εσείς που αγαπάτε τα ρεβύθια όπως κι εγώ θα το εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας μενού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα