Σολωμός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τον σολωμό</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φιλέτα σολωμό με το δέρμα περίπου 180 γρ. έκαστο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γρ. παγωμένο βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις ταλιατέλες λαχανικών</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα τρυφερά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κολοκύθια πολύ τρυφερά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 γρ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο χυμό λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το σολωμό</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε τηγάνι με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το σολωμό. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3′ με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4′ να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3′ χωρίς να πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το 1/3 του όγκου του.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε κομμάτι κομμάτι το παγωμένο βούτυρο ανακατεύοντας.</span><br /><span style="font-size: small;">Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.</span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τις ταλιατέλες λαχανικών</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.</span><br /><span style="font-size: small;">Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε κάνουμε σε πολύ λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.</span><br /><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ελαφρά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λεμόνι.</span><br /><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολωμό.</span><br /><span style="font-size: small;">Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα