Γυμνάζομαι τακτικά αλλά έχω σωματότυπο αχλάδι: πώς να χάσω "ψωμάκια" και λίπος; thumbnail

Ο ΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Θα σας συμβούλευα να πετάξετε την ζυγαριά, γιατί πολλές φορές μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να δούμε σωστά το αληθινό μας σώμα....

Γυμνάζομαι τακτικά αλλά έχω σωματότυπο αχλάδι: πώς να χάσω "ψωμάκια" και λίπος;

Αναγνώστης μας ρωτά: Είμαι 16.5 χρονών ύψος 1.85 και βάρος 88-89 κιλά γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση και αερόβιο αλλά και βάρη και έχω ένα ωραίο κάλο σώμα από την μέση και πάνω δυστυχώς έχω σωματότυπο αχλάδι και έχω τοπικό λίπος ψωμάκια μια τρίγωνη πλάτη με ψωμάκια δεν έχει διαφορά τουλάχιστον μέσα από ρούχα επίσης κάνω δίαιτα σε 2μερες πέφτω 1κιλο αλλά εφόσον και γυμνάζομαι το ξαναπαίρνω 1 πως να χάσω τα ψωμάκια 2 πως να χάσω λίπος παράλληλα με χτίσιμο μυών 3 σωστές συμβουλές καθώς είμαι διαβασμένος και τρελαμένος έχω να φάω πίτσα 4 χρόνια γύρο 3 και πάει λέγοντα ‚ με αναψυκτικό και άλλα.


Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή ΑπέργηΑΠΑΝΤΗΣΗ: 


Αξιότιμε κύριε Κώστα, 


Εφόσον γυμνάζεστε τακτικά και με βάρη, θα σας συμβούλευα να κρίνετε τα κιλά σας μόνο μετά από λιπομετρηση. Ένα νούμερο στην ζυγαριά, δεν μας χρησιμεύει πουθενά εάν δεν ξέρουμε αν αυτό το νούμερο αφόρα λίπος, νερό ή μυϊκή μάζα. Επίσης το σώμα αποθηκεύει την περίσσεια υδατανθράκων σαν γλυκογόνο. Για κάθε ένα γραμμάριο γλυκογόνου αποθηκεύει μαζί και 4 γραμμάρια νερού. Οι αυστηρές δίαιτες, στερούν από το σώμα θρεπτικά συστατικά, δεν οδηγούν στην απώλεια λίπους και απλά αντικατοπτρίζουν αυτή την διαφορά υγρών, τρελαίνοντας το σώμα και το μυαλό.


Θα σας συμβούλευα να πετάξετε την ζυγαριά, γιατί πολλές φορές μας επηρεάζει και δεν μας αφήνει να δούμε σωστά το αληθινό μας σώμα. Ενισχύστε το πρόγραμμα ασκήσεων για το κάτω μέρος του σώματος, πάντα μετά τις οδηγίες ενός καθηγητού φυσικής αγωγής και «χαλαρώστε» την διατροφή σας, αφού οι αυστηροί περιορισμού κουράζουν και οδηγούν σε υπερφαγία, ακόμα και με «υγιεινές» τροφές.


Σε μια ισορροπημένη διατροφή μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και πίτσα στην σωστή ποσότητα και συχνότητα.


Επειδή δυστυχώς το «διάβασμα» για την διατροφή κρύβει πολλούς κινδύνους θα σας συμβούλευα να επισκεφτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο για να φτιάξετε μαζί ένα εξατομικευμένο και ισορροπημένο πλάνο διατροφής, με όλες τις αγαπημένες σας και να εκπαιδευτείτε σωστά ξαναφτιάχνοντας την σχέση σας με την τροφή.


 


Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη


Διαιτολόγος- Διατροφολόγος


MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών

Ανδρέα Παπανδρέου 13-17

Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394 

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X