Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">12 φύλλα λαζάνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα ολόκληρη σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γραμμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">800 γραμμ. (2 συσκευασίες των 400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τριμμένη γραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κρέμα</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμμ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">600 γραμμ. ζεστό φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. γραβιέρα τριμμένη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για την κρέμα:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια). Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα. Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας. Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα