Η μελαγχολία λόγω των εξετάσεων: Σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν thumbnail

Γιώτα, 17 ετών

Η μελαγχολία λόγω των εξετάσεων: Σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν

Γειας σας ειμαι 17 χρονων και γραφω πανελληνιες Εχω προσεξει οτι το τελευταιο διαστημα εχω μελαγχολια και κλαιω σε καθημερινο επιπεδο χωρις να εχω καποιο λογοΤι μπορει να εχω;


Στο ερώτημά σου απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Η μελαγχολία μπορεί να προκύψει από διάφορους λόγους και εφόσον αναφέρετε έναν υποθέτω βλέπετε μια σύνδεση μεταξύ αυτού και του συναισθήματός σας. Οι πανελλήνιες έχουν μεγάλο κόστος επένδυσης σε χρόνο, ενέργεια, πόρους και δεν αποδίδουν παρά μόνο στο τέλος. Είναι μια διαδικασία που προκαλεί μεγάλο άγχος και για μεγάλο χρονικό διάστημα αμφιταλαντεύεται κανείς στο αν θα τα καταφέρει στο στόχο του ή όχι. Δεν είναι παράλογο αυτό να προκαλεί διάφορα δυσάρεστα συναισθήματα που εναλλάσσονται με άλλα ευχάριστα. Αν είστε σε θέση να τα διαχειριστείτε με τρόπο που να μη σας αποσπούν από την προσπάθειά σας και τη ζωή σας τότε είναι μια καλή ευκαιρία να τα δείτε. Μ'αυτό τον τρόπο θα δείτε μέσα σας, πως είστε, πόσο αντέχετε τις συνθήκες πίεσης υπό τις οποίες έχετε αναλάβει το έργο της εκπαίδευσής σας. Το μόνο που μένει είναι να σκέφτεστε ότι θα τελειώσει και αυτό όπως όλα και θα σας μείνει αρχικά η γεύση μετά η εμπειρία και τέλος η γνώση.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X