Πίτα με λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. γιαούρτι ή γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ μαύρο σουσάμι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3-4 κ.σ ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα χοντροτριμμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κολοκύθια χοντροτριμμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 γραμ. φετα σε χοντρά τρίμματα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 γραμ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φωλιές φιδέ ψιλό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_-8300447719544675985p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_-8300447719544675985s1">Φτιάχνουμε πρώτα το άλειμμα για την πίτα με λαχανικά (στριφτάρια). Βάζουμε σε ένα<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>μπολ το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα και το μισό ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με πιρούνι και τα αφήνουμε στην άκρη.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span></span>Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο στον πάγκο, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span></span></p>
<h3 class="m_-8300447719544675985p1 animated pulse"><span class="m_-8300447719544675985s1" style="font-size: small;">Για τη γέμιση </span></h3>
<p class="m_-8300447719544675985p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_-8300447719544675985s1">Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4′. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κολοκύθι, καρότο, πιπεριά και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, να πιούν<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space">  </span>τα υγρά τους για λίγα λεπτά.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-8300447719544675985s1">Αλατοπιπερώνουμε. </span>Προσθέτουμε το δυόσμο, το φιδέ σπασμένο και ανακατεύουμε να τραβήξει τα υγρά της γέμισης. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space">  </span>Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Ανοίγουμε τα φύλλα. Πιάνουμε ένα φύλλο με λαδωμένα χέρια και ελαφρά το τραβάμε να τεντώσει. Το ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό-γάλα-λάδι.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Γεμίζουμε πεταχτά με γέμιση την επιφάνεια και πασπαλίζουμε πεταχτά, με λίγο τυρί. Τυλίγουμε ρολό -μπαστούνι και στρίβουμε ταυτόχρονα το στριφτάρι. Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδωμένη λαμαρίνα.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Όμοια φτιάχνουμε και τα 6 στριφτάρια. Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στο ταψί, στην σειρά πλάι-πλάι, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό-γάλα-λάδι.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στατιστικά αντιστάσεις στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα για περίπου 45′ να ροδίσουν τα στριφτάρια.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160  βαθμούς C στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν καλά.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span>Αφήνουμε τα στριφτάρια να κρυώσουν για 10′ και να τραβήξουν τα υγρά τους. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.<span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_-8300447719544675985p1"><span class="m_-8300447719544675985Apple-converted-space" style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα