Αρχική / Ψυχολογία / Παιδί / Δίδυμα: Είναι καλό να πηγαίνουν σε διαφορετικά τμήματα στο σχολείο;
Δίδυμα: Είναι καλό να πηγαίνουν σε διαφορετικά τμήματα στο σχολείο; thumbnail

ΑΛΕΚΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Δίδυμα: Είναι καλό να πηγαίνουν σε διαφορετικά τμήματα στο σχολείο;

Τα διδυμακια μου κορίτσι αγόρι θα πάνε φέτος Α δημοτικού στο Νηπιαγωγείο ήταν σε χωριστά τμήματα νομίζω ότι έκανε καλο ειδικά στο Αγόρι που είναι πιο ντροπαλός κ τον βοηθησε να κάνει τους δικούς του φίλους φέτος λόγο αριθμό παιδιών μας ζητάνε να γράψουμε τα μικρά σε διαφορετικές σχολικές μονάδες πράγμα που δεν θέλει κανείς από τους 2 τους αυτό που φοβάμαι είναι μην κάνω κακό στον μικρό κ έχοντας την αδελφή του κρύβεται πίσω από αυτήν Να σας ενημερώσω ότι ο μικρός κάνει Εργοθεραπεια λόγο προβλήματος στην λεπτή κ την αδρη κινητικότητα ποια η γνώμη σας

Απάντηση 

Είναι βοηθητικό τα δίδυμα παιδιά να είναι σε διαφορετικά τμήματα -όπως έγινε στο νηπιαγωγείο- ώστε να έχει τη δυνατότητα το καθένα να αποκτήσει τους δικούς του φίλους και ταυτόχρονα να νιώθει την ασφάλεια ότι ο/η αδερφός/η του/της είναι στο ίδιο σχολείο οπότε μπορούν στα διαλείμματα να έχουν επαφή και έτσι να νιώθουν ασφάλεια. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν σε μια σχολική μονάδα και σε διαφορετικά τμήματα, οι επιλογες επομένως είναι δύο : είτε στο ίδιο τμήμα η σε διαφορετικά σχολεία . Η κάθε απόφαση έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες και θα είναι βοηθητικό να συζητήσετε όλοι μαζί τους λόγους προς τη μια η την άλλη κατεύθυνση. Μπορείτε να διερευνήσετε επομένως  ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε παιδιού και να  δείτε εάν θα "άντεχαν" να βρίσκονται σε διαφορετικό σχολείο η από την άλλη όντας στο ίδιο τμήμα εάν θα κατάφερναν να δημιουργήσουν διαφορετικές παρέες. Ακούστε προσεκτικά τα παιδιά και τον εαυτό σας και θα βρείτε την απάντηση στο ερώτημα σας.

Με εκτιμηση,
Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια

http://drasipsyhis.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X