2 αλήθειες για το Life Coaching thumbnail

2 αλήθειες για το Life Coaching

Το Life Coaching απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα;


Υπάρχει μία εσφαλμένη άποψη ότι το Life Coaching το χρειάζονται μόνο άτομα που έχουν αποτύχει στη ζωή τους. Σήμερα στο εξωτερικό, όλοι σχεδόν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, αστέρες του Hollywood και της μουσικής έχουν δίπλα τους έναν προσωπικό Life Coach, ενώ είναι ήδη διασημότητες. Ενώ ήδη θεωρούνται «πετυχημένοι».


Ποια η διαφορά μιας συνεδρίας life coaching και μιας συνεδρίας σε ψυχολόγο;


Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι η Ψυχολογία είναι επιστήμη, ενώ το life coaching είναι μέθοδος. Ως μέθοδος, λοιπόν, αξιοποιεί πολλά «εργαλεία» από αρκετές επιστήμες, κυρίως νευροεπιστήμες. Η προσέγγιση ενός life coach από έναν ψυχολόγο είναι εντελώς διαφορετική. Ο Life Coach δεν εστιάζει στη θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Είναι ένας επαγγελματίας σύμβουλος που, με την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία του, καθώς και με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις αληθινές σου ανάγκες και θα σε ωθήσει να κάνεις μεγάλες αλλαγές, ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου σε όλους τους τομείς.


Από το Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλο Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Ανάπτυξης


Διαβάστε επίσης:


Τι είναι το Life Coaching;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X