Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Γυναικολογία / Καφέ εκκρίσεις… Περίοδος ή εγκυμοσύνη;
Καφέ εκκρίσεις... Περίοδος ή εγκυμοσύνη; thumbnail

H Φανή, 17 ετών

Καφέ εκκρίσεις… Περίοδος ή εγκυμοσύνη;

Γεια σας,


ονομάζομαι Φανή και είμαι 17 ετών. Πριν λίγες 67 ημέρες ήρθαμε σε επαφή με το αγόρι μου 2 φορές χωρίς την χρήση προφυλακτικού. Την πρώτη φορά έγινε διείσδυση για λίγα λεπτά χωρίς να ολοκληρώσει. Σταματήσαμε για 20 λεπτά και μετά ξαναξεκινήσαμε, αλλά αυτή την φορά το αγόρι μου ολοκλήρωσε έξω.


Την επόμενη μέρα ακριβώς μου ήρθε η περίοδος, ενώ κανονικά ήταν να μου έρθει αργότερα και κράτησε μόνο για 2 μέρες αντί για 4. Την 3η και 4η μέρα είχα καφέ υγρά από το περιστατικό, κάτι που πρώτη φορά μου συμβαίνει. Μάλιστα αυτές οι 2 τελευταίες μέρες συνοδεύονται με ναυτίες.


Δεν ξέρω τι φταίει γι' αυτό. Αν είναι εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά ή τίποτα άλλο; Και αν είναι εγκυμοσύνη γίνεται να έχω συμπτώματα από τις πρώτες μέρες; Θα απευθυνθώ σε γυναικολόγο, αλλά επειδή τρέμω στην σκέψη θα ήθελα μια πρώτη γνώμη για όλο αυτό πέρα του ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε προφυλάξεις.


Απαντά ο Δρ. Στέφανος Βαλαντάσης, Χειρούργος – Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, τ. Αναπλ. Διευθυντής ΝΗΣ, Μεγάλης Βρετανίας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Η εξέταση που μπορεί να μας δείξει αν υπάρχει ή υπήρξε κύηση είναι η β-χοριακή αίματος.


Η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με τη λήψη τροφής σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.


Είναι πιθανό, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ακόμη και με τα προσπερματικά υγρά να υπάρξει κύηση. Αν έχεις μεγάλη αγωνία μέχρι να κάνεις την εξέταση αίματος, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα απλό τεστ κύησης από το φαρμακείο. Βέβαια και στην περίπτωση που είναι αρνητικό, αλλά και στην περίπτωση που είναι θετικό το τεστ, η διάγνωση θα τεθεί με ένα κολπικό υπερηχογράφημα και με την επισκόπηση του τραχήλου σου από τον γυναικολόγο σου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X