Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Γυναικολογία / Ορμονικές διαταραχές και περίοδος: υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;
Ορμονικές διαταραχές και περίοδος: υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; thumbnail

Η Αθηνά, αναγνώστρια του boro.gr

Ορμονικές διαταραχές και περίοδος: υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Είχα περίοδο στις 10 Ιούνιου. Στις 3 Ιουλίου είχα για τέσσερις ημέρες λίγο αίμα, δεν έχω σταθερό κύκλο μια είναι 3-4 μια 3-5 μια 40 πάω στον γυναικολόγο εκείνες τις μέρες που είχα λίγο αίμα και κάνω και κολπικό υπέρυχο και τεστ ΠΑΠ. Όπως μου είπε, πρόκειται για ορμονική διαταραχή και θα φτιάξει μόνος του. Τώρα βρίσκομαι στις 42 μέρες κύκλου και ακόμα δεν έχει έρθει η περίοδος και είναι 21 Ιουλίου έχω θερμοκρασία 374. Ττο ερώτημα μου είναι επειδή προσπαθώ με τον άντρα μου υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; ο γιατρός στην μέση του κύκλου που είχα πάει δεν θα είχε δει κάτι; σας παρακαλώ δώστε μου μια απάντηση.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων.   


 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που μπορούμε να σας πούμε σε γενικές γραμμές είναι πως είναι πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο κύκλος τους ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα ή νωρίτερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να παρακολουθείτε την περίοδό σου και αν συνεχίσει να έχει αυτές τις ανωμαλίες, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας.


Σε γενικές γραμμές λοιπόν, εφόσον επιμένουν οι ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο. Ο έλεγχος αυτός πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού της γυναίκας, μία λεπτομερή κλινική εξέταση, τεστ-παπ και εφόσον το συστήσει ο γυναικολόγος σας πιθανόν να χρειαστεί ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως ορμονικές (π.χ. γυναικολογικών ορμονών και θυρεοειδούς).Σχετικά με την πιθανότητα κύησης ο μόνος τρόπος να το επιβεβαιώσεις ή να το αποκλείσεις είναι με ένα τεστ κύησης. Κάθε γυναίκα που έχει καθυστέρηση αρκετές ημέρες στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης. Τα τεστ αυτά μπορείς να τα προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και είναι πολύ αξιόπιστα.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X