Μπουτάκια κοτόπουλου μαρινάτα

<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά (για 4-6 ΑΤΟΜΑ)</strong></p>
<p style="text-align: justify;">12 μπουτάκια κοτόπουλου,<br />2 λεμόνια,<br />2 κουταλιές ανάμικτα φρέσκα φυλλαράκια από θυμάρι και ρίγανη ψιλοκομμένα<br />ή 1 κοφτή κουταλιά ανάμικτα ξηρά,<br />2 κουταλιές ελαιόλαδο,<br />2 κουταλιές μέλι,<br />αλάτι, πιπέρι.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br />Ξεπλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου με απορροφητικό χαρτί. Περνάτε από λεπτό τρίφτη το 1 λεμόνι, μαζεύετε το ξύσμα και ύστερα στύβετε και τα δυο. Αναμιγνύετε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο με το θυμάρι και τη ρίγανη, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε 2-3 τόπους τα μπουτάκια και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα για να πιάσουν καλά παντού. Τα αφήνετε να μαριναριστούν σκεπασμένα (εκτός ψυγείου) για μίνιμουμ ½ ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.</p>
<p style="text-align: justify;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.</p>
<p style="text-align: justify;">Τοποθετείτε τα μπουτάκια σε μια σχάρα του φούρνου (στο δεύτερο από πάνω σημείο, 15-20 εκ. από το γκριλ) και βάζετε ένα ταψί από κάτω να μαζεύει τα υγρά τους. Τα ψήνετε για 40 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος. Τα σερβίρετε ζεστά ή ξαναζεσταμένα.  </p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: xrysessyntages.com</em></p>

Σχετικά άρθρα