Αγοράκι ή κοριτσάκι; Έξι τρόποι πρόβλεψης του φύλου του παιδιού thumbnail
Επιστημονικοί και μη μέθοδοι για μιαν απάντηση στο σύνηθες ερώτημα

Αγοράκι ή κοριτσάκι; Έξι τρόποι πρόβλεψης του φύλου του παιδιού

Αγαπημένο θέμα προς συζήτηση που προκύπτει με κάθε εγκυμοσύνη είναι το φύλο του παιδιού.


Ορισμένοι γονείς επιλέγουν να το μάθουν όσο το δυνατό νωρίτερα, άλλοι σχεδιάζουν να περιμένουν μέχρι τη στιγμή της γέννησης, ενώ κάποιοι και συνήθως ο περίγυρος του ζευγαριού καταφεύγει σε μύθους, δοξασίες, και άλλες αμφίβολης αποτελεσματικότητας μεθόδους προκειμένου να το μαντέψει.


Ας δούμε 6 τρόπους (επιστημονικούς και μη) για την πρόβλεψη του φύλου του παιδιού…


1. Γενετικός έλεγχος ή υπέρηχοι


Με διαφορά η πιο ακριβής μέθοδος πρόβλεψης του φύλου του παιδιού. Αν και η περίπτωση των υπερήχων δεν εξασφαλίζει την 100% επιτυχία, το γενετικό τεστ είναι εξαιρετικά σπάνιο να αστοχήσει.


2. Δερματικές παθήσεις


Σύμφωνα με τη θεωρία, οι επιπλέον ορμόνες από την κυοφορία κοριτσιού έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη πιθανότητα εκδήλωση ακμής κι άλλων δερματικών «προβλημάτων», σε αντίθεση με την κυοφορία αγοριού οπότε και δεν υπάρχει τάση για εμφάνιση τέτοιων ζητημάτων.


3. Πού βρίσκεται η κοιλιά


Κατά τη λαϊκή αντίληψη, η κοιλιά μπορεί να αποκαλύψει το φύλο του παιδιού. Σύμφωνα με τη δοξασία λοιπόν εάν η κοιλιά είναι χαμηλά, τότε μέσα κρύβεται αγοράκι, ενώ όταν η κοιλιά στέκεται στο… ύψος της, έχουμε κοριτσάκι. Πρόκειται φυσικά για μια διόλου επιστημονική άποψη, κι όπως επισημαίνει η αρθρογράφος Devan McGuinness του Everydayfamily, κάθε φορά που ήταν έγκυος η κοιλιά της ήταν διαφορετική και πολλές φορές εξαρτώταν από τη θέση του εμβρύου.


4. Οι… διατροφικές προτιμήσεις!


Άλλη μια λαϊκή «μέθοδος» πρόβλεψης, θέλει τη μέλλουσα μητέρα που ξαφνικά αποκτά όρεξη για γλυκά όπως σοκολάτες και παγωτά, να κουβαλά κοριτσάκι και την έγκυο που προτιμά τα αλμυρά και ξινά φαγητά, να κυοφορεί αγοράκι. Η McGuinness κρίνοντας από τον εαυτό της, απορρίπτει με τυμπανοκρουσίες την εν λόγω «μέθοδο».


5. Οι παλμοί


Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, εάν το έμβρυο είναι αγόρι, οι καρδιακοί του παλμοί κατά το υπερηχογράφημα Doppler θα είναι κάτω από 140 το λεπτό, ενώ εάν είναι κορίτσι πάνω από 140. Τρεις διαφορετικοί ακτινολόγοι και ειδικοί εξέτασαν τα μωρά της McGuinness και το αποτέλεσμα της εν λόγω μεθόδου επίσης απορρίπτεται ως ανακριβές.


6. Το τεστ… του δαχτυλιδιού


Πλέον ξεφεύγουμε εντελώς από οποιαδήποτε έστω επίφαση επιστημονικότητας για να παραθέσουμε τη μέθοδο ή καλύτερα… μαντεία του δαχτυλιδιού! Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, δένεις τη βέρα σου με ένα σκοινάκι και την κρατάς πάνω από την κοιλιά σου. Εάν κινηθεί σε κυκλική φορά έχεις αγόρι, αν κινηθεί σαν εκκρεμές περιμένεις κοριτσάκι.


Πηγή: everydayfamily.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X