Δεν μπορώ να κάνω ούτε φιλίες, ούτε ερωτικές σχέσεις. Δεν έχω μέλλον, δεν έχω κανέναν... thumbnail

Η 24χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Γιώτα

Είμαι άρρωστη. Το αναγνωρίζω πλέον. Είμαι απομονωμένη από τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να δημιουργήσω φιλικές σχέσεις. Και όσες ερωτικές έχω δημιουργήσει είναι προβληματικές και καταλήγουν άσχημα.

Δεν μπορώ να κάνω ούτε φιλίες, ούτε ερωτικές σχέσεις. Δεν έχω μέλλον, δεν έχω κανέναν…

Είμαι άρρωστη. Το αναγνωρίζω πλέον. Είμαι απομονωμένη από τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να δημιουργήσω φιλικές σχέσεις. Και όσες ερωτικές έχω δημιουργήσει είναι προβληματικές και καταλήγουν άσχημα. Δεν έχω μέλλον, δεν έχω κανέναν. Είμαι ολομόναχη και δεν ξέρω τι να κάνω. Χρειάζομαι βοήθεια…


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:


Αγαπητή φίλη, το σίγουρο που μπορεί κάποιος να πει διαβάζοντας αυτά που γράφεις παραπάνω είναι ότι η φάση που περνάς δεν είναι διόλου ευχάριστη. Παρατηρώντας καλύτερα αυτά που γράφεις, φαίνεται πως αισθάνεσαι απογοητευμένη από τις προσπάθειες που έχεις κάνει έως τώρα και δεν έχεις βιώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα αναφορικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές).


Οι σχέσεις στην εποχή που ζούμε μπορεί να φαίνονται δύσκολες και συναισθηματικά 'επικίνδυνες', όμως δεν τις προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι.


Το θετικότερο σημείο στο μήνυμα σου βρίσκεται στις τελευταίες δυο λέξεις «χρειάζομαι βοήθεια». Αν πραγματικά έχεις αναγνωρίσει την ανάγκη σου να βοηθηθείς και έχεις το θάρρος να το επικοινωνείς, τότε έχεις κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στο να ανατρέψεις αυτό που ζεις που όπως φαίνεται δεν σου αρέσει πια.


Οπότε, απλά θα σου πρότεινα να επιλέξεις να μιλήσεις με έναν ειδικό της ψυχικής υγείας, ο οποίος μέσα από τις γνώσεις και την εκπαίδευση του θα ακούσει και θα συναισθανθεί όλα όσα βιώνεις και αισθάνεσαι.


 


Διαβάστε κι αυτό:


Γιατί φοβόμαστε τη μοναξιά;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X